Fereste-ma, Doamne, de politisti, ca de hoti ma feresc eu singur!

opinii

politisti, Romania, Caracal, Crevedia, Constanta, incapabili, drogat, baut, Popesti-Leordeni, colonel, pensii speciale, Catalin Predoiu, Ministerul de Interne

Initiatii in limba daca veche – stramoasa latinei, cum bine se stie – , ca si ghicitorii in iaurt si clarvazatorii la becul aprins ne incredinteaza ca in Romania s-au intalnit toate axele energetice ale planetei si de-aia avem o tara asa de frumoasa si de bogata. Ca o fi frumoasa si bogata nu neg, dar din pacate mai e locuita si de bipezi care au depasit numai vag granita dintre Cro-Magnon si Homo Erectus in trafic.

Altfel nu se explica de ce vedem cum Romania se prabuseste pe zi ce trece sub dictatura prostiei, a incompetentei si a smecheriei pensate. Cat despre axe energetice, sincer, eu n-am vazut niciuna, ca nu prea ies des la poarta, in schimb am simtit ca exista o puternica axa a imbecilitatii in uniforma – si cu siguranta ati simtit-o cu totii in ultima vreme, manifestandu-se cu precadere in cele trei „puncte C”: Constanta, Crevedia, Caracal.

In aceste trei puncte, dar nu doar in ele, parca s-a rasturnat nu caruta cu prosti, ci mai curand cisterna, masina cu girofar sau limuzina de pensionar special. Fiindca, nu stiu daca ati remarcat, dar de la o vreme avem mai multe motive sa ne ferim de politisti decat de hoti in Tara Romaneasca. Pai n-ati vazut?

Oriunde se produce vreun necaz, e musai sa fie si un politai amestecat. La Constanta, daca loazele alea de „semafoare umane”, cum zicea un nene din sindicatul lor, isi faceau datoria, o beizadea drogata s-ar fi aflat astazi in cel mai fericit caz legat de pat, intr-un centru de dezintoxicare, iar doi tineri frumosi si buni ar fi trait si acum. La Crevedia, daca inutilii din politia locala isi faceau datoria, beizadeaua primarului din Caracal era de mult bagat la popreala si nu mai mureau arsi sau sfartecati de explozii atatia oameni. Iar la Caracal, daca un june politist n-ar fi consumat niscaiva droguri, n-ar fi mai accidentat pe nimeni ieri cu masina. Ca sa nu mai vorbesc de cazul colonelului in rezerva care, beat si drogat, a ucis o femeie chiar de ziua ei, in fata casei ei, si pe urma tot el s-a plans ca a fost putin „sifonat” de martori.

Oriunde te uiti, oricum ai privi, incepi sa crezi ca politistii din Romania, de la simpli agenti la ditamai coloneii pensionari sunt angajati nu ca sa ne pazeasca pe noi de infractori, ci sa-i protejeze pe infractori de rigorile legii, atunci cand nu ne omoara chiar ei, napustindu-se drogati si beti cu masinile peste noi pe strazi, pe trotuare, prin fata caselor, pe unde ne prind. Nici daca ar fi fost membrii vreunei grupari teroriste, acesti indivizi tinuti pe banii nostri in uniforma statului si pensionati ca bastanii la 50 de ani, n-ar fi fost atat de eficienti. Calculati singuri: a omorat ISIS, al-Qaida sau alta grupare de dezaxati mai multi oameni decat a ucis in ultimele saptamani, direct sau indirect, politistii nostri, fie ei treji, beti sau drogati in ultimul hal?

Domnule ministru de Interne Predoiu, nu doar la Constanta ar trebui sa reorganizezi politia, ci in toata tara. Caci indivizi scelerati, strecurati in uniforma pe nemerit, au ajuns sa transforme Politia Romana intr-un veritabil pericol social: ii apara pe infractori si ii ataca pe oamenii cinstiti in plina strada. Stiu ca ti-e greu sa dai afara cohorte de tantalai si grobieni cu ceafa lata, angajati pe pile si recomandati de „Partid”, dar, daca chiar tii sa faci pe Alimanescu, atunci fii, neica, Alimanescu pana la capat si starpeste raul din radacina. Altfel vei ramane in istorie ca ministrul care, in loc sa intareasca legea, a slabit-o definitiv si s-a predoiu de tot in fata drogatilor in uniforma.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: