Filmarile ascunse. Aroganta si dispretul lui Arafat: „La urmatorul Colectiv, va pun pe dvs. sa coordonati salvatorii!”

news

Sefa echipei de control, trimisa de Corpul de control al premierului Ciolos in cazul Colectov, spune acum cu cata aroganta a fost tratata atunci de catre Raed Arafat.

“Raportul despre interventia de la Colectiv era ceva inacceptabil, cu exprimari de genul, «permiteti sa raportez», si, inainte de orice, un raport facut superficial. Concluzia era ca toti oamenii care au intervenit erau impecabili, mai trebuia sa spuna ca merita premiati”, a declarat Valentin Mircea, fost sef al Corpului de Control al premierului Ciolos, pentru Libertatea.

“Politistii erau oameni buni, in general, dar controlul se facea cum se faceau multe atunci, fara proceduri si cu influente”, a precizat acesta.

Valentin Mircea a adus alti oameni si i-a pus sa sape in documente, sa-i caute pe cei implicati si sa discute cu ei. Sefa echipei a fost Laura Nastasescu, venita de la Consiliul Concurentei. Ea isi aminteste ostilitatea cu care a fost intampinata. Enervat, Raed Arafat mi-a zis, cu un ton superior: „la urmatorul Colectiv, va pun pe dumneavoastra sa coordonati salvatorii!”.

Si s-a mai intamplat ceva in acea perioada, subliniaza jurnalistii de la Libertatea. Anumiti oameni, nu cei pomeniti mai sus, au fost cautati de catre ofiteri din serviciile secrete, care le-au explicat ca miza pastrarii lui Arafat este mai mare, pentru ca tine de siguranta structurilor: „Cineva din serviciile secrete mi-a spus ca nu e bine sa-l atacam pe Arafat, ca se zguduie statul”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: