Finul lui Gabriel Oprea a fost saltat de DNA, lua mita „cu repetitie”. Este seful ISCTR Cluj IT 4

news

Procurorii DNA l-au saltat miercuri pe seful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj IT 4, Bogdan Durlea, dupa ce au efectuat 22 de perchezitii la sediul institutiei, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Durlea este finul lui Gabriel Oprea, fost ministru, au precizat sursele.

Durlea este acuzat de luare de mita si divulgare de date, printre altele. El lua mita de la transportatori in legatura cu controlul greutatii si cu alte aspecte. „Nu lua sume mari, dar lua cu repetitie”, au precizat sursele.

In 2020, Durlea a fost si sef al ISCTR Bucuresti.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Cluj efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in cursul anului 2023, in legatura cu protectia asigurata unor firme de transport.

In cursul zilei de 04 octombrie 2023, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se efectueaza perchezitii domiciliare in 24 de locatii, situate pe raza judetelor Cluj, Maramures, Bistrita – Nasaud, Salaj, Bihor si Alba, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie”, a precizat DNA.

Procurorul-sef al DNA Marius Voineag a declarat zilele trecute intr-un interviu acordat Pro Tv ca institutia pe care o conduce s-a abatut usor de la scopul pentru care a fost infiintata, s-a abatut de la combaterea coruptiei de nivel inalt. „Trebuie sa ne intoarcem la o componenta esentiala a activitatii, si asta inseamna investigarea cazurilor de mare coruptie”, a spus acesta.

„In primul rand, DNA s-a abatut usor de la scopul pentru care a fost infiintata… S-a abatut de la combaterea coruptiei de nivel inalt. Asta e o chestiune care cred ca este indisolubil legata de obiectul de activitate al DNA, combaterea marii coruptii. Trebuie sa trecem la un DNA 2.0, la o alta etapa a Directiei Nationale Anticoruptie”, a declarat seful DNA.

El a subliniat ca ideea de baza ramane ce vrem de la DNA.

„Daca noi vrem de la DNA sa se ocupe de cauze de coruptie cu ofiteri de politie judiciara cu 9 kile de palinca sau 10 kile de carnati, si sa ne specializam in zona asta, atunci asta vom avea. In momentul de fata, noi auditam activitatea DNA si va spun ca noi trebuie sa ne intoarcem la o componenta esentiala a activitatii, si asta inseamna investigarea cazurilor de mare coruptie”, a precizat Voineag.

El a mai remarcat ca impactul coruptiei este colosal.

„Avem un studiu la nivelul Parlamentului European, ne ducem undeva la 15 la suta din PIB. E vorba despre zeci de miliarde de euro anual, pe care noi ii pierdem. Eu cred ca, in momentul de fata, nu ne-am atins adevaratul potential ca tara si unul dintre acesti factori a fost coruptia”, a subliniat procurorul-sef al DNA.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: