Firea, in limuzina de lux cu sofer, le plange de mila romanilor: „Ce merita cei care au distrus economia?”

politica

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea s-a filmat marti pe bancheta din spate a unei limuzine de lux in timp ce sustinea un discurs in acer le plangea de mila romanilor care au „economia distrusa”. Firea se indrepta spre Parlament pentru a vota motiunea simpla impotriva ministrului Claudiu Nasui.

„Ce merita cei care au distrus economia si din cauza carora s-au pierdut locuri de munca? Masurile lor aberante, luate fara discernamant, au adaugat la teama pandemiei si temerea fata de prezent si viitor pentru sute de mii de familii din Romania”, a afirmat Firea, aflata pe bancheta de piele din spate a unei limuzine.

Senatul va dezbate marti, de la ora 16,00, si se va exprima prin vot secret cu bile pe motiunea simpla intitulata „O Romanie in agonie, cu Nasui la Economie”, a anuntat presedintele Camerei superioare a Parlamentului, Anca Dragu.

Prin acest demers, cei 41 de semnatari, senatori PSD, solicita demiterea „imediata” a ministrului Economiei, Claudiu Nasui.

„Nu avem emotii privind votul la aceasta motiune simpla impotriva ministrului Economiei. (…) Avem o ora si jumatate de dezbateri, urmata de vot secret cu bile. Cu prezenta fizica. Cu siguranta vom avea cvorum, pentru ca stiam de procedura. Coalitia va fi in sala. (…) Din pacate, in aceasta motiune simpla este un punct care face referire la familia ministrului si mi se pare ca este inacceptabil sa ducem politica in zona de ‘radio sant’. Noi suntem multumiti de activitatea ministrului Nasui si cred ca astazi, in plen, dumnealui are ocazia sa argumenteze pozitia sa si a ministerului pe subiectele ridicate de PSD. Nu se pune problema ca USR si Coalitia sa nu il sustina pe ministrul Nasui, cu atat mai mult, daca va uitati, argumentele aduse in motiune nu sunt legate de realitate. Sunt niste declaratii superficiale”, a afirmat Dragu, marti, dupa sedinta Biroului Permanent al Senatului.

Semnatarii motiunii sustin ca planurile ministrului Economiei vizeaza „blocarea programelor de stimulare si sustinere a economiei si firmelor romanesti”, „anuleaza actiunile de sustinere a exporturilor romanesti” si „vanzarea celor mai profitabile companii ale statului roman”.

„Daca o putere straina ostila si-ar fi propus sa destabilizeze economia nationala si productia romaneasca, cea mai rapida cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost sa il puna pe Claudiu Nasui ministru al Economiei. Niciun fel de forte oculte externe si nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii nationale nu ar fi reusit, intr-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Nasui in fruntea Ministerului Economiei, in doar 70 de zile”, se arata in motiunea simpla depusa la Senat, saptamana trecuta.

Initiatorii motiunii mai sustin ca „cei care profita de pe urma prezentei lui Claudiu Nasui la Ministerul Economiei sunt doar securistii din spatele sau si firmele controlate de familia Nasui”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: