politica

Firea se vaita si luni, dupa 8 zile: „Voturi mazgalite, viciate, puse mai multe stampile, patate, indoite. Fac plangere penala”

Primarul general in functie, Gabriela Firea, afirma ca s-a consultat cu avocatii partidului pentru plangerea catre Parchet in legatura cu alegerile din 27 septembrie. Firea a afirmat ca vor fi puse la dispozitia procurorilor ”toate dovezile din sectiile de vot, toate procesele verbale viciate”.

”Avem in Bucuresti 65.000 de voturi nule. Sa inteleg ca 65.000 de bucuresteni nu au stiut sa voteze, nu, pentru ca acele buletine de vot au fost introduse in urna si, de catre comisie, au fost declarate nule, in sensul mazgalite, viciate, puse mai multe stampile, patate, indoite. 10% dintre buletinele folosite in Bucuresti sunt nule, o cifra foarte mare”, a afirmat, luni, Gabriela Firea la intrarea in sediul PSD.

”Eu am primit – si multumesc tuturor – 250.000 de voturi, la o distanta de 30.000 de voturi fata de candidatul Dreptei, in conditiile in care avem 1,8 milioane de alegatori in lista pentru cele 1.270 de sectii de votare. Doar 25 de voturi la fiecare sectie daca erau aranjate si, iata ca este cifra cu care ma distantez. Vom vedea”, a mai afirmat Firea.

”Multe procese verbale modificate cu carioca, plus multe care nu dau cheia, altele pe care una scrie pe procesul verbal de la sectie, alta scrie pe site-ul AEP. Foarte multe vicii. Vom vedea daca cineva va fi sensibil la toate aceste erori care s-au inregistrat in aceasta perioada sau «cainii latra, caravana trece»”, a mai declarat Firea.

Aceasta aprecizat ca, pentru plangerea catre Parchet, a lucrat ”cu avocatii care colaboreaza cu PSD Bucuresti, PSD national”.

”In legatura cu afirmatia despre colegii care se delimiteaza de demersurile mele fac o singura apreciere. Cine are ceva de spus sa spuna direct in fata si nu pe surse. Daca ne intoarcem la vremurile in care dialogam intre noi, colegi fiind, pe surse, pe anumite site-uri care oricum ne sunt ostile si care toata campania au facut contracampanie pentru noi, nu este bine. Eu nu cred ca cineva din conducerea partidului poate sa se opuna la aflarea adevarului si poate sa se opuna la respect fata de cetateni. Cred ca cineva a vrut sa bage din nou batul prin gard in ceea ce ne privete si sa ne suparam intre noi. Nu m-am simtit ca sunt abandonata de colegii mei, chiar daca asta s-a incercat sa se sugereze”, a mai mentionat Firea.

Intrebata despre plangerea catre Parchet, Firea a afirmat: ”Punem la dispozitia organelor de ancheta toate dovezile din sectiile de vot, toare procesele verbale viciate, corectate, ingrosate, cu pix, cu carioca, toate cifrele care nu ies. Nu au cum sa iasa, au fost umflate pentru contracandidatul meu. Sa se verifice si voturile nule – de ce au fost trecute la nule dupa ce au fost introduse in urna. Daca se va dori o ancheta cu adevarat se va face. Daca nu, ne vedem pe 6 decembrie la parlamentare, unde speram sea se fure mai putin”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ce spun liderii PSD si PNL despre „Cartelul din Carpati”. Ciolacu: „Nu am stiinta, o sa ma informez”

Liderii PSD si PNL au comentat cu mare reticenta investigatia "Cartelul din Carpati" realizata de…

4 ore ago

Un premiu ascuns in politica de confidentialitate a unui site, revendicat dupa trei luni

O sticla de vin gratuita a fost in cele din urma revendicata dupa ce oferta…

6 ore ago

Dupa Hagia Sofia, Erdogan transforma si biserica antica Chora din muzeu in moschee

Turcia a deschis pentru credinciosii musulmani biserica antica Choradin Istanbul, a doua convertire majora sub…

7 ore ago