Fiul lui Gusa sustine ca Gold FM a fost infiltrat cu „agenti” ai statului paralel. Si Cornel Nistorescu ar fi „agent”

politica

Andrei Gusa, fiul lui Cozmin Gusa, il acuza pe un fost colaborator al postului pe care il patroneaza, Gold GM, ca este „agent al statului paralel”. Gusa junior arata poi si catre Cornel Nistorescu, patronul ziarului Cotidianul. Gold FM s-a renarcat prin preluarea a numeroase teze lansate de propafanda Moscovei.

„Am avut si o deziluzie saptamana aceasta, in persoana domnului Grigore Culian care a scris un articol inexplicabil la adresa Gold FM, la adresa tatalui meu si a mea; l-a numit ‘Vremea maidanezilor din presa’ pe Cotidianul.ro. E limpede editorialul unde specifica faptul ca a facut o mare greseala in viata lui ca a colaborat cu noi gratuit. Acum este fost membru al Clubului de Gandire Gold si un fost prieten, pentru ca l-am considerat un prieten al Clubului.

(…) Probabil ca sistemul a incercat sa infiltreze anumite personaje in Gold FM si in Clubul de Gandire Gold, si aici nu ma refer la domnul Culian; cred ca banuiti voi la cine ma refer, inclusiv la domnul Nistorescu, care, dupa ce a zgariat la usa, imi permit sa spun, pentru ca il cunosc de la 5 ani, desi el se preface ca nu ma cunoaste, sa-si reia emisiunea la Gold FM si dupa, cand i-a fost greu voinicului, cand au inceput listele de putinisti, stiti ce s-a intamplat, imediat si-a retras emisiunea. Probabil ca solutia sistemului de a ne defecta din interior nu a mers. Probabil ca a fost o greseala a noastra, a mea, inerenta afacerii, dar nu e capat de lume, invat din ea.

(…) Am vrut sa intelegeti cam ce s-a intamplat cu infiltratii de la Gold si sa intelegeti foarte bine situatia dincolo de orice fel de propaganda”, a scris Gusa junior pe site-ul SolidNews.

Citeste si: Prabusirea presei. Cine infiinteaza Clubul Presei: SRS, Gusa, Iosefina Pascal, Sarmiza Andronic. „Asigurarea unei informari mai complete si mai oneste a cetatenilor”

Pe 9 martie, Ministerul Apararii Nationale a dezmintit informatiile lansate de Cozmin Gusa conform carora se fac pregatiri pentru „mobilizarea rezervistilor”. Informatiile au fost catalogate drept „manipulari” si „fake news”.

„In spatiul on-line din Romania reapar manipularile referitoare la asa-zise „pregatiri” pe care sistemul national de aparare le-ar face pentru mobilizarea rezervistilor, evident, asa cum s-a mai speculat, cu scopul (ne)declarat de a fi trimisi in razboiul din Ucraina (!). Drept „dovezi” sunt invocate o serie de ordine de chemare pentru clarificarea situatiei militare emise recent de unele centrele militare de sector ale Capitalei.

Asa cum am mai explicat, in aceasta platforma si in alte comunicari oficiale, emiterea ordinelor de chemare pentru clarificarea situatiei militare de catre centrele militare reprezinta o procedura de rutina, prevazuta de Legea nr. 446 din 30 noiembrie 2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare (art. 51).

Aceste documente sunt inmanate, conform art. 45, alin. (1) lit. a) din aceeasi lege, de catre reprezentantii structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne.

Precizam ca actualizarea bazelor de date a rezervistilor reprezinta o activitate pe care centrele militare judetene sau de sector o desfasoara permanent, la termenele prevazute de lege. Aplicarea procedurilor prevazute de legea citata nu are legatura cu situatia de securitate din apropierea granitelor Romaniei. Anual, centrele militare judetene sau de sector emit pe numele unor rezervisti militari cateva mii de astfel de documente, in functie de nevoile de actualizare a bazei de date.

Nu este pentru prima data cand, in contextul generat de razboiul de agresiune declansat de Federatia Rusa impotriva Ucrainei, sunt semnalate stiri false si actiuni de dezinformare pe tema generala a asa-ziselor pregatiri pentru reluarea incorporarilor sau mobilizarea cetatenilor romani cu obligatii militare, ori in legatura cu asa-zisa implicare a Romaniei in razboi. Gasiti in arhiva de teme a platformei InfoRadar o serie de postari prin care semnalam aceste actiuni de dezinformare.

Cel mai probabil, intentia din spatele acestor manipulari este de inducere a confuziei, panicii si incertitudinii in randul populatiei din tara noastra, pe baza unor speculatii si interpretari care nu au legatura cu realitatea.

Reiteram recomandarea ca, inainte de a redistribui stiri aparute in spatiul virtual ce prezinta un vadit caracter alarmist sau cu potential de a genera panica si ingrijorare, sa le verificam din surse credibile”, anunta MApN intr-un comunicat de presa.

Informatiile la care face referire comunicatul au fost lansate de Cozmin Gusa pe site-ul solidnews.ro.

”Vin ordinele de chemare pentru rezervisti. Romanii sunt recrutati pentru razboiul lui Biden-Nuland-Zelenskiy!”, a sustinut Gusa.

”Rusii au operatiuni militare, dupa cum le denumesc ei, in Ucraina. Eu si altii ca mine nu avem ce cauta intr-un astfel de razboi in care Romania nu este amenintata! Suport toate consecintele legii pentru acest lucru. Daca Romania ar fi amenintata si nu s-ar baga ea singura in razboi, fiind nepregatita, ar fi o alta discutie. Dar nu este asa.

Doamnelor si domnisoarelor care tocmai ce-ati sarbatorit 8 martie, fiind aniversate frumos de catre sotii vostri, prietenii vostri, tatii vostri, pregatiti-va, deci, pentru ca acestia vor fi recrutati in scurt timp in razboiul lui Biden, Nuland si Zelenski”, a scris Gusa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: