Prabusirea presei. Cine infiinteaza Clubul Presei: SRS, Gusa, Iosefina Pascal, Sarmiza Andronic. „Asigurarea unei informari mai complete si mai oneste a cetatenilor”

politica

Sorin Rosca Stanescu, beneficiar al unei condamnari cu executare, anunta infiintarea Clubului Presei. El mentioneaza ca este sustinut in acest demers de Maricel Pacuraru, patronul postului Realitatea Plus. Si Pacuraru detine o condamnare cu executare.

Intr-un text publicat in Bursa, SRS descrie cum ia fiinta acest „Club al Presei”.

„La indemnul lui Maricel Pacuraru, antreprenorul grupului de televiziuni Realitatea, si cu sustinerea lui Cozmin Gusa si a Grupului de Gandire Libera Gold FM, am decis sa initiez crearea Clubului Presei. Acest demers are drept scop asigurarea unei mai bune informari a cetateanului, prin protejarea ziaristilor curajosi si asigurarea unei informari mai complete si mai oneste a cetatenilor. Acest demers este declansat chiar acum, prin acest prim semnal”, sustine SRS.

SRS mentioneaza ca coul „club” ca purta „negocieri cu autoritatile statului, astfel incat sa fie asigurate garantii din ce in ce mai mari in ceea ce priveste libertatea de expresie”.

„Prima conventie va avea loc in luna martie, cand va fi aprobat statutul si se va vota conducerea celor doua departamente si, in final, Consiliul de Onoare, prin care acestea vor fi reprezentate”, precizeaza SRS.

Consultantul Clubului Presei este Sarmiza Andronic, fosta candidata pe listele partidului lui Sebastian Ghita, o prezenta constanta la Romania TV si Realitatea Plus.

„Intr-una din zilele urmatoare, cu sprijinul celor doua entitati de presa, trusturile Realitatea si Gold FM, si impreuna cu consultantul Clubului Presei, Sarmiza Andronic, va vom informa cu privire la modalitatea concreta de inscriere”, a subliniat SRS.

Citeste si: Cine este Sarmiza Andronic, noua propagandista de la Antena 3. Legaturi stranse cu fugarul PSD Sebastian Ghita

Jurnalistul Ionel Stoica mentioneaza ca in acest club va fi prezenta si Iosefina Pascal.

„Mizerabil fenomenul de degradare a mass-mediei din Romania, realizat in mandatul lui Klaus Iohannis. PSD si PNL si-au cumparat linistea cu bani publici, bucata cu bucata, trusturi, site-uri independente, jurnalisti, achizitioneaza, dupa caz, santaje mediatice sau ode demne de Scanteia, ziaristi infractori si constiinte. Doar cateva site-uri independente se incapataneaza sa reziste.

De cateva zile, citesc ca se pregateste reinfiintarea ‘Clubului de Presa’, exista chiar si un Comitet de Initiativa care a a stabilit data la care sa se intruneasca Conventia Nationala (3 mai, de Ziua Internationala a Libertatii Presei), la care vor fi adoptate cele mai importante documente pentru ziaristi, printre altele va fi aleasa conducerea Departamentului Ziaristilor si Departamentului Proprietarilor, precum si componenta Consiliului de Onoare.

Ceva serios, bravo, mai sunt sanse! Si zic, bai, hai ca e bine, sa intru sa vad cine se ocupa de toate aceste lucruri demne de seama pentru breasla jurnalistilor.

Si vad ca din asa-zisul Comitet de Initiativa fac parte Sorin Rosca Stanescu (presedinte), Cozmin Gusa (exista chiar si un Grupul de Gandire Libera Gold FM, alo!), Iosefina Pascal, Sarmiza Andronic este consultant, iar Maricel Pacuraru (Realitatea TV) este in spatele tuturor. Mai mult, site-ul Clubului (clubuldepresa.ro) este detinut de Prestige Media Phg S.R.L.- societate la care Alexandra Pacuraru este unic asociat. Practic, Sorin Rosca Stanescu si Maricel Pacuraru, cu stagii de lucru la atelierul auto de la Rahova, se pregatesc sa devina reprezentantii jurnalistilor.

Escrocii au ajuns sa-si faca un club de onoare, atat de jos s-a ajuns in presa din Romania!”, a subliniat Stoica.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: