Florin Citu n-ar refuza Ministerul Finantelor si-i i-ar ceda lui Ciuca Senat: Sa vedem daca Iohannis il va numi pe Ciolacu premier

politica

Florin Citu a admis, marti, ca este firesc ca in cazul rotatiei premierilor, in 2023, presedintele partidului, Nicolae Ciuca, sa preia sefia Senatului.

Intrebat daca si-ar dori functia de ministru al Finantelor, care va fi a PNL anul viitor, el a spus ca este o decizie pe care o va lua partidul.

”E normal sa fie presedintele PNL presedintele Senatului, eu nu ma ingrjorez de ce spun unii sau altii, eu imi fac treaba acolo unde sunt”, a spus Citu, despre varianta ca functia de la Senat sa fie preluata anul viitor de Nicolae Ciuca.

Fostul lider liberal spune ca o sa fie complicat daca Marcel Ciolacu va ajunge premier si, in ciuda acordului de coalitie, asteapta sa vada daca Klaus Iohannis il va numi la Palatul Victoria pe seful PSD.

”O sa fie complicat, nu stiu. Sa vedem daca presedintele Romaniei il va numi pe Marcel Ciolacu premier. Nu stiu exact”, mai spus Citu, la emisiunea Talk News de la Profit News TV.

El a fost intrebat daca si-ar dori functia de ministru al Finantelor, post care va reveni PNL in 2023.

”Daca PNL consifera ca doreste sa preiau Ministerul Finantelor in 2023, binenteles ca voi prelua si vom face treaba, dar e o decizie care trebuie luata in conducerea PNL”, a aratat Citu.

In plus, Florin Citu a mai spus ca presedintele PNL, Nicolae Ciuca, ”are un viitor, ca un om politic care a crescut foarte mult si foarte rapid in politica si are toate optiunile in fata”.

Despre o candidatura la presedintie, Citu a aratat ca Ciuca cu siguranta este prima varianta, pentru ca este presedintele PNL, si a amintit ca el a propus un sondaj pentru a vedea cine are cele mai mari sanse pentru candidatura la Cotroceni.

El a afirmat ca nu se simte singur in partid, atata timp cat are principiile liberale cu el.

”Oamenii nu au curaj, deocamdata, dar va spun ca in PNL sunt multi oameni care gandesc liberal, sunt foarte multi oameni care gandesc liberal”, a afirmat Citu, adaugand ca ”nu au curaj sa isi exprime opiniil, astazi dar vor avea, la un moment dat”.

Comentarii: