Fost consilier al lui Basescu lauda PSD: „Trebuie sa recunoasteti ca au cuvant”

news

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential al lui Traian Basescu, face un scurt istoric al aliantelor politice facute de PNL si ajunge la concluzia ca singurul partid care se tine de cuvant este PSD.

Constatarile lui Lazaroiu vin in contextul publicarii unor inregistrari cu vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu, care spune ca PNL nu-si va respecta promisiunea de a numi premierul din partea PDL.

Citeste si: STENOGRAME. Marea TEAPA luata de PDL. PNL nu-si va tine promisiunea: „Nu mai avem nevoie de ei”

„In 2004, cand aveam Alianta D.A. intre PNL si PD, imparteala fusese PNL -presedinte, PD-premier. In ultima clipa, prin retragerea lui Stolojan (PNL), s-a facut rocada (nescrisa) si Basescu (PD) a devenit candidat la presedintie. A si castigat. Cand a fost sa puna premierul, putea sa se foloseasca de acordul scris si sa puna premierul tot de la PD. Mai ales ca varianta liberalilor atunci era Tariceanu, acelasi Tariceanu de azi, sluga PSD. In 2007, Tariceanu i-a dat afara pe PD-isti de la guvernare si a continuat sa conduca un cabinet minoritat, in concubinaj cu PSD.

Aproape un deceniu mai tarziu, PNL si PDL se reintalnesc, fuzioneaza, il trimit pe Iohannis la Cotroceni si, conform acordului intre cele doua partide, de la PDL urmeaza sa vina premierul. Astazi aflam secretul lui Polichinelle: ca Iohannis si PNL nu vor pune niciodata un premier al PDL.

E drept ca, in 2004, conform relatarilor lui Traian Basescu, au fost lideri ai PD (parca ii si vad) care i-au cerut sa puna premierul de la PD, conform acordului scris, nu conform angajamentului verbal din campania electorala. Traian Basescu s-a tinut tare si a fost om de onoare. Asadar, nu-i plang asa tare pe PDL-isti. Daca ar fi fost dupa ei, in 2004 PNL nu ar fi avut un premier. Ceea ce, culmea!, nici n-ar fi fost asa de rau, avand in vedere ca premierul liberal de atunci se numea Tariceanu, pe care il hulesc azi cei mai impatimiti liberali.

Mai interesant din toata epopeea asta e altceva. Cum se face politica in Romania. Cata lipsa de onoare! Maestrii nerespectarii intelegerilor de-a lungul timpului au fost liberalii. In 2000 l-au tradat pe Constantinescu, in 2007 pe Basescu, in 2012 pe UDMR-isti (sa ne amintim ca USL a semnat protocol cu ei in septembrie, dar PNL-isti s-au opus sa fie luati in guvern), in 2014 pe PSD-isti si azi pe PDL-isti.

Acum, oricata antipatie am avea pentru comunisti, trebuie sa recunoasteti ca au cuvant. Au multe alte defecte, care ii fac greu de prizat, dar astia cand si-au luat un angajament politic merg pana la capat. Bun, o sa ziceti ca PSD a parasit guvernul in toamna lui 2009. Intre noi fie vorba, au fost si ajutati”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: