analize

Fost ministru PSD, analiza care zdrobeste „victoria” lui Dragnea in CEX. Dragnea va fi istorie dupa 3 octombrie

Remus Pricopie, rector al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative si fost ministru PSD al Educatiei, afirma intr-o analiza a celor intamplate in CEX al PSD ca Dragnea nu a repurat niciun fel de „succes zdrobitor”. El se asteapta la o schimbare profunda in PSD dupa data de 3 octombrie.

„Cred ca vineri, dupa CEx-ul PSD, modelul conducerii unipersonale in politica romaneasca a devenit istorie. Daca a fost nevoie de 8 ore pentru a discuta o chestiune care se putea transa foarte rapid (demisia sau nu a liderului partidului) inseamna ca exista dileme serioase privind viitorul leadershipului PSD.

Scorul acestei sedinte a fost prezentat ca un succes zdrobitor, insa o privire rece, de ansamblu, arata altceva. Acum trei saptamani, la Neptun, existau doar doua voci care contestau liderul. Vineri, au fost 10-12 plus – foarte important – aproximativ 20 de membri CEx care au evitat sa-si arate in mod explicit sprijinul fata de actuala conducere PSD. La urmatoarea sedinta am putea asista la o confirmare a faptului ca resursele de credibilitate politica ale domnului Liviu DRAGNEA s-au epuizat si in interiorul partidului, nu numai in exterior – unde este cotat cu sub 4% incredere.

In opinia mea, toate aceste framantari ale celui mai mare partid politic din Romania sunt benefice pentru democratie si participarea la decizia politica. Partidele politice responsabile – si cu atat mai mult cele care au responsabilitatea guvernarii – trebuie sa accepte schimbarile interne in beneficiul societatii.

Cred, de asemenea, ca dupa discutiile din Parlamentul European din data de 3 octombrie, nevoia de schimbare din PSD va fi si mai clara”, a scris Pricopie pe FAcebook.

Parlamentul European va avea o dezbatere, in plenul din 3 octombrie, asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat si premierul Viorica Dancila. Decizia organizarii acestei dezbateri a fost luata in unanimitate de Conferinta Presedintilor PE, formata din liderii grupurilor politice si presedintele PE. Dancila a anuntat pe 7 septembrie ca are toata deschiderea de a merge si in Parlamentul European, daca va fi invitata la dezbaterea pe marginea protestelor din 10 august.

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a anuntat ca Parlamentul European va adopta o rezolutie despre situatia protestelor din 10 august din Romania in cea de-a doua sesiune plenara din luna octombrie.

 

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Un barbat din Statele Unite si-a pierdut aligatorul care il ajuta de zece ani sa infrunte depresia si face un apel emotionant la gasirea lui – VIDEO

Un barbat din Pennsylvania, care atribuie unui aligator pe nume Wally faptul ca l-a ajutat…

12 minute ago

George Simion ii injura si ii ameninta pe „tradatorii” care au parasit partidul AUR in ultimele zile: „Venim dupa voi!” – VIDEO

Intr-un videoclip postat pe canalul sau favorit de comunicare, reteaua sociala chinezeasca TikTok, liderul AUR,…

40 de minute ago

Indemn socant al lui Lukasenko catre sportivii care vor participa la Olimpiada de la Paris: „Spargeti-le fata, aratati-le ca sunteti adevarati belarusi”

In timpul unei conversatii cu jurnalistii desfasurata ieri, cu prilejul sarbatoririi zilei de 1 Mai,…

O oră ago

Doi barbati din Iasi au primit o noua sansa la viata, gratie rinichilor prelevati pentru transplant de la Sofia si transportati cu un avion SMURD

Avionul SMURD Bombardier Learjet 75 nr. 1123 a incheiat, miercuri seara, o misiune care a…

2 ore ago

Un sofer iresponsabil a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita si a ramas blocat in mijlocul acestuia, fiind salvat de pompieri

Situatie uluitoare in Bistrita-Nasaud. Un sofer a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita, dar…

2 ore ago