Fost procuror DNA, despre marile spagi din Prahova: „Seful SRI a primit spaga la kilogram, 26 de pungi cu bani”

news

Un fost procuror DNA, Vasile Doana, a exemplificat intr-un interviu pentru PressHub cum se dadea spagi in Prahova, judet in care au avut loc numeroase anchete de coruptie.

Doana a relatat ca un afacerist cu interese in rafinaria Astra i-a trimis fostului sef al SRI Prahova, colonel Corneliu Paltanea, 26 pungi cu bani reprezentand taxa de protectie, banii fiind cantariti. „Imi trimiti doua kilograme de branza” era ordinul.

„As da un amanunt din acel caz. Imi aduc aminte ca au fost mai multe fapte, pe mai multe linii de coruptie. Cea mai importanta a fost pe petrol, fiind zona Prahova. Am stabilit cu certitudine si judecatorii l-au si condamnat pentru aceasta situatie, fostul sef al serviciului de informatii Prahova, Paltanea, a primit de la un om de afaceri care opera in rafinaria Astra si care simtea nevoia sa fie protejat de seful SRI, contra unei taxe.

Am stabilit ca intr-o perioada de un an de zile acest om de afaceri i-a oferit, prin angajatii lui, dar si prin anumiti angajati ai SRI-ului care au si recunoscut ulterior, 26 de pungi de bancnote, fara ca macar sa le numere.

Omul de afaceri ii dadea la cantar, el nu a stiut niciodata ce suma i-a dat sefului SRI Prahova, ca spunea la telefon, ‘imi trimiti doua kilograme de branza’. Erau, de fapt, doua kilograme de bancnote. La capatul celalalt, ii numara Paltinea, cu soferul lui si un alt tovaras, fost ofiter SRI care ne-a spus despre ce sume era vorba si noi i le-am identificat si trecut ca atare in rechizitoriu si a fost condamnat”, a declarat Doana pentru PressHub.

In noiembrie 2012, colonelul (r) Corneliu Paltinea a fost condamnat de instanta suprema la 3 ani inchisoare cu executare dupa ce in perioada 1993-2001, a acordat protectie unor grupari infractionale care traficau produse petroliere. Conform procurorilor, fostul ofiter ar fi primit in schimb, de la directorul rafinariei, produse petroliere in valoare de 500.000 de lei si sute de mii de lei bani gheata.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: