Fosta sotie a unui lider separatist rus acuzat de crime de razboi: „Actuala generatie de copii ucraineni ar trebui sa dispara”

externe

Ilona Banevici, lider, separatist, Donetk, copii ucraineni, sa dispara

Ilona Banevici, fosta sotie a lui Mihail Tolstih, un lider separatist acuzat de crime de razboi in teritoriile ucrainene ocupate ilegal de Rusia, a declarat, in cadrul unei emisiuni transmise in autoproclamata „Republica Populara Donbas” ca actuala generatie de copii ucraineni „ar trebui sa nu existe”.

Banevici, despre care se stie ca sufera de alcoolism cronic, a povestit in cadrul emisiunii respective un incident care, afirma ea, s-ar fi petrecut in timpul asedierii orasului Mariupol de catre trupele rusesti.

Fosta sotie a lui Tolstih a povestit ca in timpul unui bombardament a vazut un baietel ucrainean de doar cinci ani care a executat salutul nazist in momentul in care in adapostul antiaerian unde se refugiasera a aparut un militar ucrainean.

„Am fugit in subsol – era intuneric, puteam vedea uniforma, dar nu distingeam bine chipul militarului. Cand un baiat de vreo cinci ani a observat si el uniforma, s-a ridicat imediat in picioare si a dus mana dreapta in sud, in salutul nazist Sieg Heil. Pur si simplu atunci am fugit din acel subsol”, a povestit Banevici, care a adaugat ca „o asemenea generatie trebuie sa dispara”.

„Doamne fereste sa revin in acelasi Mariupol, pentru ca acolo toti copiii de la varsta de sugar pana la 12-15 ani sunt spalati pe creier de propaganda nazista. Aceasta este o generatie pierduta, asa ca vreau ca aceste generatii sa dispara”, a declarat fosta sotie a lui Tolstih. Avand pseudonimul „Givi”, sotul ei a fost comandantul batalionului Somalia din cadrul Corpului 1 Armata din Donetk si a fost ucis intr-un atac cu bomba intreprins asupra biroului sau din baza militara de la Makiivka.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: