Fostul premier Florin Citu sustine ca ordonanta guvernului privind impunerea de noi taxe este de un „comunism feroce”

money

Florin Citu, interviu, exclusiv, Marcel Ciolacu, accident nefericit al istoriei, PSD, taxe

Intr-o declaratie facuta aseara, in cadrul emisiunii Prima News, fostul premier liberal Florin Citu s-a declarat socat de prevederile noii ordonante de guvern prin care ar putea fi introduse noi taxe si alte masuri fiscale. El a afirmat ca vede acest act normativ ca pe o „declaratie de razboi a premierului Marcel Ciolacu la adresa sectorului privat”.

”Nu prea ai cuvinte cum sa explici o astfel de ordonanta pe care am vazut-o si am confirmari ca este reala, s-a lucrat la ea, in Ministerul Finantelor, deci este un lucru real, ceea ce iarasi ma surprinde, si as vrea sa spun de la inceput ca nu stiu cum celor care au scris o astfel de ordonanta nu le-a fost rusine, nu le-a fost jena, pentru ca este o ordonanta impotriva oamenilor care muncesc de dimineata pana seara sa le plateasca lor salariile. Iar cei care au scris aceasta ordonanta nu au avut un pic de jena, de rusine fata de acesti oameni sa scrie aceste lucruri acolo, pentru ca este de un… nu de un socialism, de un comunism feroce, eu nu am mai vazut asa ceva, nici Dragnea nu si-a permis astfel de masuri cum vedem in aceasta ordonanta, 59 de pagini, ceea ce arata, foarte in detaliu, arata ca este o ordonanta la care s-a lucrat mult timp, in detaliu, cu oameni care au stat acolo si se vede o ura impotriva sectorului privat. De asta am spus, o vad ca pe o declaratie de razboi a lui Marcel Ciolacu impotriva sectorului privat. Se simte urma, cum se ia fiecare element si fiecare parte din economie si este taxata, suprataxata si asa mai departe”

Citu mai crede ca, si daca va fi implementata, ordonanta tot nu va rezolva deficitul bugetar.

”Cream, de fapt, inflatie, crestere economica mai mica, ii afectam pe romani. Sunt multe masuri acolo: cresterea impozitului pe dividende din nou, dupa ce a crescut anul trecut cu 60%, acuma le crestem iarasi, investitiile la bursa sunt impozitate de la unu la 10%, ceva ce nu am vazut, si nu credeam ca cineva poate sa inventeze: ajustorul fiscal. Nici eu nu stiam ce inseamna, dar este explicat in aceasta ordonanta, este de fapt un fel de impozit forfetar pe profit: ai, n-ai profit, platesti impozit pe profit si iti calculeaza, in marinimia sa, statul roman prin acest ajustor fiscal. Nu mai ai voie, de exemplu, daca esti actionar in mai multe microintreprinderi, doar la una poti sa mai beneficiezi de impozit pe microintreprinderi, la restul platesti impozit pe profit etc, etc. Impozitarea proprietatii, ii descurajeaza pe oameni sa detina proprietate, tranzactii imobiliare s.a.m.d. Deci este cu o ura impotriva sectorului privat, cred ca numai in comunism putea sa fie asa ceva. De aceea spun ca nu cred ca… Si nu, nu..  In Partidul National Liberal nu s-a discutat si nu pot sa spun ca PNL va sustine asa ceva, nu vreau sa cred ca vreodata PNL va sustine”, a afirmat fostul premier

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: