news

Fostul primar al Reghinului si alti trei functionari, trimisi in judecata pentru ca au cumparat dezinfectant la un pret cu 545% mai mare decat oferta unui alt furnizor

Fostul primar al municipiului Reghin, Maria Precup, alti trei angajati ai administratiei publice locale si administratorul unei societati comerciale au fost trimisi in judecata in stare de libertate de procurorii din cadrul DNA Targu Mures, pentru achizitionarea a 3.000 de litri dezinfectant de maini, neautorizat la comercializare in Romania, care ar fi fost achizitionat la un pret cu 545% mai mare decat oferta unui alt furnizor, informeaza DNA.

Potrivit procurorilor in perioada 02.04 – 26.06.2020, fostul primar Precup Maria, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, ar fi aprobat „achitarea in mod nelegal catre societatea omului de afaceri, trimis in judecata in prezenta cauza, a sumei totale de 456.960 lei (TVA inclus), ce reprezinta contravaloarea unei cantitati de 3.000 de litri dezinfectant de maini, care nu era autorizat la comercializare in Romania si care ar fi fost achizitionat la un pret cu 545% mai mare decat pretul furnizorului initial.

De precizat este faptul ca nici la momentul emiterii prezentului rechizitoriu nu exista vreun site in limba romana pe care sa figureze dezinfectantul de maini respectiv cu eticheta in limba romana, cu traducerea compozitiei chimice si a modului de utilizare”, au precizat reprezentantii DNA.

DNA a aratat ca, pentru a „ocoli” prevederile legale care impuneau institutiilor publice un prag de 135.060 lei pana la care autoritatea contractanta putea achizitiona direct produse si servicii, s-ar fi divizat comanda in patru contracte distincte.

In cazul unuia dintre ele ar fi si achitat anticipat comanda, in conditiile in care cantitatea de dezinfectant nici nu fusese achizitionata de societatea comerciala a omului de afaceri, trimis in judecata in prezenta cauza.

Maria Precup, la data faptei primar al municipiului Reghin, judetul Mures, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Mirela Minodora Radoi, la data faptei secretar general al Primariei municipiului Reghin, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Natalia-Ramona Moldovan, la data faptei consilier in cadrul Biroului Achizitii Publice, Management de Proiecte din Primaria municipiul Reghin, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la infractiunea de fals intelectual si uz de fals.

Crina Cristiana Slev, la data faptei consilier al primarului municipiului Reghin, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, o persoana fizica, administrator al unei societati comerciale, a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Moldovan-Verdes Adrian-Ioan, acuzat de patru infractiuni de fals intelectual, a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu DNA. El va executa un an si patru luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Dosarul de urmarire penala privindu-l pe inculpat, impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei, au fost inaintate Tribunalului Mures. De asemenea, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mures cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Primaria municipiul Reghin s-a constituit parte civila in cauza cu suma mentionata mai sus.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago