Fostul sef al NATO ii da indicatii lui Biden cum sa-l invinga pe Trump: „Daca nu abordati eficient problema imigratiei si a frontierelor, atunci veti alimenta extremistii”

externe

Anders Fogh Rasmussen, apel, Ucraina, NATO, razboi, Rusia

Un fost sef al NATO i-a indemnat pe presedintele Joe Biden si pe democrati sa „ia in calcul opiniile republicane” in privinta crizei de la frontiera de sud pentru a contribui la diminuarea sanselor de victorie ale fostului presedinte Donald Trump in noiembrie si pentru a asigura ajutorul pentru aliatii SUA, relateaza Newsweek.

Intr-un interviu acordat Politico, la o zi dupa ce Trump a dominat adunarile electorale din Iowa, fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ca democratii ar trebui sa ajunga la un acord cu republicanii in privinta finantarii pentru frontiera sudica, intr-un efort de a asigura un nou ajutor pentru Ucraina in razboiul sau impotriva Rusiei, precum si asistenta pentru alti aliati ai SUA, in acelasi timp inabusind un subiect de discutie frecvent al Partidului Republican.

„Daca as fi intrebat de democrati ce sa fac, sfatul meu ar fi sa ma iau in calcul opiniile republicanilor in problema frontierei si sa creez un pachet cu patru elemente: sprijin pentru Ucraina, sprijin pentru Israel, sprijin pentru Taiwan si sa rezolvam problema frontierei”, a declarat Rasmussen. „Presedintele Biden este interesat sa rezolve aceasta problema inainte de inceperea campaniei electorale”, a mai spus el.

Problema frontierei a devenit o preocupare cheie a alegatorilor din 2024, potrivit unui sondaj CBS News, care a aratat ca aproape jumatate dintre alegatorii americani intervievati au fost de acord cu comentariul controversat al lui Trump, potrivit caruia imigrantii ilegali „otravesc sangele” tarii, in ciuda faptului ca Biden si alti lideri politici au sustinut ca prin folosirea acestei remarci, Trump „il imita pe Hitler”.

Rasmussen, care a fost si prim-ministru al Danemarcei intre 2001 si 2009, a declarat ca democratii ar trebui sa ia act de modul in care imigratia a schimbat peisajul politicii europene, alimentand campaniile politicienilor de dreapta dura din unele tari.

„Daca nu abordati eficient problema imigratiei si a frontierelor, atunci veti alimenta extremistii”, a declarat fostul sef al NATO.

Biden, care urmareste sa linisteasca ingrijorarile legate de pozitia sa privind imigratia, in timp ce isi desfasoara campania pentru realegere, s-a confruntat cu critici tot mai mari in legatura cu modul in care a gestionat conflictele de la granita dintre SUA si Mexic, in conditiile in care tara se confrunta cu o crestere a numarului de treceri de migranti – peste 2,4 milioan la granita de sud in 2023, fata de aproximativ 1,7 milioane in 2021, potrivit Serviciului vamal si de protectie a frontierelor din SUA.

In timp ce conservatorii au dat vina pe politicile administratiei Biden pentru aceasta crestere, sustinand ca acestea incurajeaza imigratia ilegala, expertii au remarcat ca alti factori, cum ar fi instabilitatea politica si financiara din unele tari din America Centrala, determina migratia catre America.

Biden si democratii din Congres incearca de luni de zile sa obtina un ajutor de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel si Taiwan, dar republicanii, care controleaza Camera Reprezentantilor, au refuzat sa accepte legislatia daca aceasta nu include si fonduri pentru o securitate sporita a frontierelor si legi mai stricte privind imigratia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: