Categories: politica

Fractura in PNL, un senator liberal s-a dat fatis de partea borfasilor PSD, spre bucuria lui Dragnea. Reactia Ralucai Turcan

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat joi ca initiativa legislativa a senatorului liberal Raducu Filipescu, potrivit careia functionarii publici trimisi in judecata pentru coruptie nu ar mai fi suspendati din functie, nu are girul partidului si nu va fi sustinuta.

„Initiativa legislativa cu privire la Statutul functionarilor publici nu are girul PNL si nu va fi sustinuta. Masura suspendarii de drept din functie a functionarului public la momentul trimiterii in judecata pentru o serie de infractiuni prevazute in legea in vigoare este necesara si trebuie mentinuta”, a declarat pentru Agerpres Turcan.

Potrivit acesteia, a fost constatata si prin mai multe decizii ale Curtii Constitutionale necesitatea unor masuri de natura a asigura integritatea functiei publice.

„PNL se delimiteaza de aceasta initiativa care nu a fost supusa dezbaterii si deciziei conducerii partidului”, a aratat liderul PNL.

Senatorul PNL Raducu Filipescu a depus la Parlament o propunere legislativa pentru abrogarea articolului 94, alin. (1), lit. m) din Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici. Astfel, initiativa prevede ca functionarii publici sa nu mai fie suspendati din functie daca sunt trimisi in judecata pentru infractiuni de coruptie si de serviciu, infractiuni care impiedica infaptuirea justitiei, infractiuni de fals si infractiuni contra umanitatii, contra statului sau contra autoritatii.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca sustine propunerea legislativa care prevede ca functionarilor publici sa nu li se mai suspende de drept raportul de serviciu in situatia trimiterii in judecata pentru savarsirea unor fapte de coruptie, infractiuni cu intentie sau contra umanitatii.

„Nu cred ca este o idee rea pentru ca trebuie sa ne obisnuim si cu principiul de prezumtie a nevinovatiei. Pana cand un om este condamnat, nu cred ca trebuie sa plece de la serviciu. Sunt de acord cu acesta propunere, sustinem”, a spus Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

56 de minute ago

Lovitura pentru Beijing. SUA au devenit cel mai mare partener comercial al Germaniei, in locul Chinei

Dupa ani in care China a fost principalul partener comercial al Germaniei, SUA pare ca…

47 de minute ago

Serviciile de informatii ale armatei anunta ca dronele Magura V5 au provocat pierderi grele flotei Federatiei Ruse. Pagube de peste 500 de milioane de dolari

Dronele navale ucrainene Magura V5, fabricate in Ucraina, au cauzat pagube Flotei Rusiei de la…

49 de minute ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

2 ore ago

Mircea Geoana, atac direct la Ciolacu: „Atunci cand liderii de azi ai tarii se exprima in limba romana, ai senzatia ca iti vorbeste corigentul clasei”

Mircea Geoana, potential candidat la presedintie, sustine ca Romania este condusa de o generatie politica…

3 ore ago