externe

Franta anuleaza carantina pentru toti cetatenii UE care vin in tara. Anuntul Presedintiei franceze

Franta nu va impune masuri de carantina pentru cetateni care vin din alte state UE, din Spatiul Schengen sau din Marea Britanie.

Franta nu va impune perioada de carantina „niciunei persoane, indiferent de nationalitatea sa, provenind din Uniunea Europeana, din Spatiul Schengen sau din Regatul Unit”, a anuntat, duminica, presedintia Frantei.

Cu o zi inainte, ministrul sanatatii, Olivier Veran, afirmase ca masurile de carantina, prevazute in proiectul de lege de prelungire a starii de urgenta sanitara, se vor aplica „persoanelor intrand pe teritoriul national sau venind dintr-un teritoriu de peste mari”.

Pentru celelalte cazuri, cum ar fi al francezilor sau europenilor venind dintr-o alta zona decat UE, spatiul Schengen sau Regatul Unit, modalitatile vor fi precizate de Ministerul de Externe „in urmatoarele zile”, a adaugat Palatul Elysee.

Guvernul francez a decis sambata prelungirea cu doua luni, pana la 24 iulie, a starii de urgenta sanitara in vigoare pentru a lupta impotriva pandemiei de COVID-19 si a creionat relaxarea masurilor iesire din izolare cu incepere de la 11 mai, dar mai ales introducerea unui „sistem de informare” privind persoanele bolnave si anturajul lor pentru o perioada maxima de un an.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

11 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago