Franta intervine dupa ce Voiculescu si Fenechiu au scapat din puscarie fara a-si achita prejudiciul. Tudorel Toader, convocat de ambasador

news

Ministerul Justitiei anunta ca Tudorel Toader a avut, marti, o intalnire cu ambasadorul Frantei, Michele Ramis. Ambasadorul a tinut sa vorbeasca cu Toader despre confiscarea activelor provenite din infractiuni, in contextul in care Dan Voiculescu si Relu Fenechiu au fost eliberati fara a plati prejudiciile cauzate de infractiunile la care s-au dedat.

„In cursul zilei de astazi, 08 august 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justitiei, si doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au avut o intrevedere la sediul ministerului cu E.S. Michele RAMIS, ambasadorul Frantei in Romania.

In cadrul intalnirii au fost abordate aspecte referitoare la colaborarea bilaterala in domeniul justitiei, in ceea ce priveste reforma justitiei, indisponibilizarea si confiscarea activelor provenite din infractiuni, precum si cooperarea dintre Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) si agentia omoloaga din Franta – l’Agence de recouvrement des avoirs saisis et confisques (AGRASC).

Discutiile au mai purtat si asupra proiectului de lege pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala, a legilor justitiei. In urma recentei sale intalniri cu vice-presedintele Comisiei Europene, ministrul justitiei a subliniat ultimele progrese in domeniile relevante Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Intrevederea de astazi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relatiilor de cooperare si manifestarea dorintei reciproce de a continua buna colaborare dintre cele doua state”, se afirma in comunicatul Ministerul Justitiei, postat pe site.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost eliberat conditionat, luni, desi nu a platit niciun leu din prejudiciu. DNA s-a opus eliberarii sale conditionate, pentru ca acesta nu a achitat nici macar o parte din prejudiciul retinut in sarcina sa. In acest moment, statul trebuie sa recupereze de la politician aproape 10 milioane de lei.

Si Voiculescu a scapat de puscarie fara a achita prejudiciul. Statul a recuperat in total, pana acum, doar aproximativ 15% din prejudiciul de aproape 60 de milioane de euro stabilit de instanta in dosarul ICA, a informat ANAF la scrut timp dupa eliberarea lui Voiculescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: