Frezorul PSD care conduce Primaria Gornet cere 4 milioane de euro pentru ca satul a fost carantinat

politica

Autoritatile din Gornet au marit suma pe care o cer in instanta Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) drept despagubiri dupa introducerea carantinei intr-un sat al comunei de la 500.000 de euro, cat a fost initial, la 4 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de avocatul Bogdan Dumitru, care reprezinta Primaria Gornet, acesta a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate nelegalitatea hotararii prin care s-a impus carantina in satul Gornet, el spunand ca DSU a invocat, la emiterea ordinului, o hotarare a autoritatilor judetene care nu are legatura cu instituirea starii de carantina in comuna Gornet, ci cu „masuri pentru eliminarea raspandirii pestei porcine”.

In acest context, avocatul spune ca cere in instanta despagubiri de 4 milioane de euro si ridicarea imediata a ordinului de carantinare.

Actiunea autoritatilor din Gornet a fost inregistrata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, instanta urmand sa stabileasca un termen pe fond.

Primar al Gornetului este Nicolae Negoitescu (PSD), a carui meserie este de frezor.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Prahova a votat, in data de 22 iulie, instituirea carantinei zonale in satul Gornet, dupa ce in decurs de doua saptamani in comuna au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, seful DSU a emis un ordin in acest sens.

Mai mult despre: ,

Comentarii: