externe

FSB iar arata catre Estonia. Sustine ca a identificat un complice al celei acuzate ca aruncat-o in aer pe Daria Dughina

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a informat luni ca la atentatul cu bomba care a ucis-o pe Daria Dughina, fiica scriitorului ultranationalist rus Aleksandr Dughin, a participat un al doilea cetatean ucrainean, identificat drept Bogdan Tiganenko, transmite EFE, citata de Agerpres.

Potrivit FSB, care anterior o mentionase pe ucraineanca Natalia Vovk ca autoare materiala a asasinatului, presupusul complice al acesteia a intrat in Rusia la 30 iulie si a parasit tara cu o zi inaintea atentatului, comis la 20 august.

Tiganenko ”i-a pus la dispozitie lui Vovk placute de inmatriculare false si documente pe numele Iulia Zaiko, o cetateanca din Kazahstan, si impreuna cu Vovk a fabricat dispozitivul exploziv improvizat intr-un garaj inchiriat din sud-vestul Moscovei”, se mentioneaza in comunicatul FSB, difuzat de agentiile de presa ruse.

In plus, serviciile de securitate au difuzat 11 minute de imagini video de la presupusa intrare a lui Tiganenko in Rusia, precum si la volanul masinii pe care a condus-o Vovk la Moscova si in care aceasta, impreuna cu fiica sa, a parasit Rusia a doua zi dupa atentat.

Agentia dpa scrie ca presupusul complice al Nataliei Vovk s-a nascut in 1978 si ar fi parasit Rusia via Estonia.

Potrivit FSB, Vovk a ajuns in Rusia la 23 iulie impreuna cu fiica sa de 12 ani, Sofia, si a inchiriat un apartament in aceeasi cladire in care locuia si Dughina.

Ucraina a dezmintit orice implicare in uciderea lui Dughina, care de la moartea sa a fost prezentata drept martir de politicieni pro-Kremlin si de televiziunea de stat, unde aparea adesea in calitate de comentator in favoarea razboiului cu Ucraina, aminteste Reuters.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

2 ore ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

2 ore ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

2 ore ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

3 ore ago