externe

Fundatia Soros acuza guvernul nationalist al lui Viktor Orban ca desfasoara o masiva campanie antisemita

O campanie politica a guvernului ungar care il defaimeaza pe seful Comisiei Europene si fiul finantatorului George Soros este „o propaganda profund contaminata de antisemitism”, a declarat miercuri un purtator de cuvant al fundatiei lui Soros. Un purtator de cuvant al guvernului ungar a declarat ca acuzatiile de antisemitism la adresa campaniei sunt „nefondate”.

Potrivit agentiei de presa Reuters, guvernul premierului nationalist Viktor Orban a instalat zilele trecute, in cateva orase din Ungaria, mai multe panouri publicitare care o denigreaza pe presedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, fiind pentru prima data cand aceasta devine o tinta personala intr-o campanie politica.

Panourile publicitare, care fac parte din campania lui Orban pentru alegerile europarlamentare din 2024, o infatiseaza pe Von der Leyen alaturi de fiul lui Soros, Alexander, care prezideaza Fundatia pentru o Societate Deschisa, imaginea fiind insotita de textul „Sa nu dansam pe muzica lor”.

George Soros si opiniile sale liberale au fost o tinta permanenta a partidului Fidesz al lui Orban in ultimul deceniu. Soros este evreu, iar rolul sau central in propaganda Fidesz i-a determinat pe unii critici sa acuze partidul de antisemitism, lucru pe care acesta il neaga.

„Banii contribuabililor maghiari sunt din nou folositi pentru a plati propaganda politica profund contaminata de antisemitism”, a declarat un purtator de cuvant al Fundatiei Soros.

„Aceasta este o tactica bine uzitata de guvernul ungar – crearea unei amenintari straine vagi si imaginare pentru a distrage atentia alegatorilor de la problemele interne reale…”

Orban a declarat ca in Ungaria exista toleranta zero fata de antisemitism, in timp ce, in acelasi timp, l-a prezentat in mod repetat pe Soros, nascut in Ungaria, drept un monstru care comploteaza din umbra pentru a-i submina guvernarea, inclusiv prin sprijinirea imigratiei in masa.

„Nu a fost niciodata vorba despre identitatea lui George Soros ca evreu. Este vorba despre ideologia sa si activismul sau radical. Este vorba despre determinarea sa de a se amesteca in politica din Ungaria si din alte tari din Europa”, a scris miercuri pe blogul sau purtatorul de cuvant al guvernului, Zoltan Kovacs, respingand acuzatia de antisemitism.

Orban a declarat ca Ungaria este cea mai sigura tara din Europa pentru evrei, datorita pozitiei ferme a guvernului sau fata de migratia ilegala.

In 2018, Universitatea Central Europeana, fondata de Soros in 1991, si-a mutat cea mai mare parte a cursurilor din Ungaria la Viena, in urma unei dispute indelungate intre Soros si guvernul lui Orban.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Argentina, paralizata de o greva generala de 24 de ore, declansata ca protest fata de masurile de austeritate ale presedintelui Milei

Cele mai mari sindicate argentiniene au lansat una dintre cele mai aprige provocari la adresa…

19 minute ago

Primii pilotii ucraineni care au terminat antrenamentul pentru F-16 se intorc acasa. In curand vor veni si avioanele

Purtatorul de cuvant al Fortelor Aeriene Ucrainene a anuntat ca unii dintre pilotii ucraineni au…

26 de minute ago

Politicienii germani iau in calcul restabilirea serviciului militar obligatoriu: „Ar trebui sa revenim la asta”

In Germania ia amploare o discutie cu privire la posibila reluare a recrutarii tinerilor in…

48 de minute ago

Covrigaria nu iubeste cofetaria: Marcel Ciolacu trimite inspectorii ANAF sa controleze prajiturile din cofetarii, pentru a vedea daca sunt taxate conform legii

Potrivit unor surse din ANAF, citate de Antena 3-CNN, inspectorii fiscului vor merge in control…

O oră ago