politica

Gata cu vedetismele. Elena Udrea a fost incarcerata joi la Targsor

Fostul ministru Elena Udrea a fost adusa in Romania, pe la Vama Giurgiu, de unde va fi transportata de lucratorii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) la Penitenciarul Targsor, unde va fi incarcerata.

Iata momentul in care Udrea a fost predata de bulgari autoritatilor romane.


Ilona Andrei/G4media.ro

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a refuzat miercuri sa suspende mandatul european de arestare pe numele Elenei Udrea, transmite AFP, citata de Agerpres.

In 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a admis cererea autoritatilor romane privind extradarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat in Romania o condamnare de 6 ani inchisoare in dosarul „Gala Bute”.

Instanta din Bulgaria a dispus punerea in executare a mandatului european emis pe numele Elenei Udrea si extradarea in Romania, decizia fiind definitiva.

Udrea a fost condamnata definitiv pentru fapte de coruptie in iunie 2018, cand se afla in Costa Rica. Recursul sau in anulare a fost respins in 7 aprilie, iar in prezent se afla in curs o alta cale de atac extraordinara impotriva sentintei. La aceeasi data, autoritatile romane au emis pe numele ei un mandat de arestare, reaminteste un comunicat al CEDO. Udrea a fost arestata in aceeasi zi in Bulgaria, in timp ce incerca sa ajunga in Grecia, a mai retinut instanta de la Strasbourg.

Mandatul european a fost confirmat de justitia bulgara, iar ca urmare Udrea a sesizat marti CEDO, solicitand suspendarea de urgenta a executarii mandatului european de catre autoritatile din Bulgaria. Ea a cerut totodata sa nu fie extradata in Romania.

Udrea a invocat in sprijinul cererii sale mai multe articole din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, aratand in special ca urmeaza sa fie inchisa in conditii necorespunzatoare, din cauza supraaglomerarii penitenciarelor din Romania. Ea a afirmat si ca a primit amenintari cu moartea in timp ce se afla in arest preventiv. De asemenea, a sustinut ca a fost condamnata de o instanta constituita nelegal, care nu a fost independenta si impartiala, a mai retinut CEDO.

Argumentele ei nu i-au convins pe magistratii europeni, care „au decis sa respinga aplicarea masurii provizorii”, a comunicat CEDO, fara a-si motiva decizia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: elena udrea

Recent Posts

Taiwanul anunta ca 26 de avioane de lupta chineze au fost detectate in jurul insulei

Ministerul Apararii din Taiwan a anuntat vineri ca a detectat 26 de avioane si cinci…

4 minute ago

Turcia a anuntat suspendarea tuturor relatiilor comerciale cu Israelul. Replica partii israeliene: „Asa se comporta un dictator”

Turcia a suspendat joi relatiile sale comerciale cu Israelul, dupa ce restransese deja exporturile catre…

19 minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

12 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

12 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

15 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

12 ore ago