externe

General Ucraina: „Avem o jumatate de milion de oameni care au trecut printr-un razboi, sunt gata sa-i sfasie pe soldatii rusi cu mainile goale”

Generalul-locotenent Alexander Pavliuk (Ucraina) a declarat intr-un interviu pentru publicatia britanica The Times ca Rusia ar putea declansa invazia imediat dupa Jocurile Olimpice de la Beijing. „20 februarie este o data care ne ingrijoreaza”, a spus generalul.

Generalul a mentionat ca presedintele rus Vladimir Putin ar dori probabil sa evite sa supere China prin punerea in umbra a jocurilor olimpice cu un razboi. In plus, 20 februarie marcheaza sfarsitul exercitiilor militare comune ruso-belaruse planificate la granita cu Ucraina.

Pavliuk, care a servit in fortele armate sovietice in ultimii ani ai URSS, a declarat ca este increzator in capacitatea trupelor sale de a lupta impotriva Rusiei, in ciuda capacitatilor militare mai mari ale rusilor. „Avem aproximativ o jumatate de milion de oameni care au trecut printr-un razboi in aceasta tara in care au pierdut pe cineva sau ceva. Jumatate de milion de oameni care au pierdut sangele unei rude, si-au pierdut casele sau si-au pierdut prietenii, iar ei sunt gata sa-i sfasie pe rusi cu mainile goale”, a declarat generalul, citat de RT.

„Daca serviciile noastre de informatii reusesc sa prezica directia loviturii principale rusesti, dupa primele pierderi mari nu vor merge mai departe. Putin isi da seama ca, dupa pierderi grele, armata sa se poate opri de la sine. Nu poti avea incredere in intuitie in acest sens. Este vorba de un calcul rece”, a mai spus generalul.

Oficialii ucraineni si occidentali avertizeaza de luni de zile ca se tem de o invazie iminenta a Rusiei si au indicat miscarile de trupe ale Moscovei in apropierea granitei cu Ucraina, unde s-ar fi adunat peste 100.000 de soldati rusi. Kremlinul a negat in repetate randuri ca are intentii agresive, sustinand ca isi muta fortele pe propriul teritoriu, si a cerut acorduri de securitate cu NATO.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

2 ore ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

2 ore ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

2 ore ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

3 ore ago