Generalul Ciuca sugereaza ca ministrul Apararii ar trebui sa demisioneze. Angel Tilvar a absentat de la sedinta de vineri a Guvernului

politica

Angel Tilvar, bruiaj, Rusia, preocupare, Marea Neagra

Presedintele PNL, generalul in rezerva Nicolae Ciuca, a sugerat vineri ca ministrul Apararii, Angel Tilvar, ar trebui sa demisioneze dupa ce l-a informat gresit pe presedintele Klaus Iohannis in legatura cu drona din Delta Dunarii.

Intrebat daca Angel Tilvar ar trebui sa demisioneze, Ciuca a raspuns scurt: ”Fiecare dintre noi trebuie sa analizeze si sa ia propria decizie”.

Tilvar a absentat vineri de la sedinta de guvern.

Ministrul Apararii, Angel Tilvar (PSD), a recunoscut miercuri ca el i-a dat preseidntelui Klaus Iohannis informatia ca nicio drona ruseasca nu a atins teritoriul Romaniei. Tilvar a sustinut ca „nu aveam nimic de castigat sa ofer o informatie falsa presedintelui”.

Resturile au fost descoperite in localitatea Plauru, care se invecineaza cu Izmail, din regiunea Odesa.

„Aseara, in jurul orei sase, am avut indicii ca echipele noastre au identificat resturi care pot fi asociate cu echipamente de tip drona. S-au facut lucrurile care se fac in mod obisnuit in astfel de cazuri. Echipele, au luat aceste probe pe care le analizeaza, folosind echipamentele pe care le avem la dispozitie in cadrul facilitatilor pentru acest lucru din cadrul Ministerului Apararii Nationale

Scopul unor astfel de investigatii este tocmai de a aduce precizie unei posibile concluzii. Exista si posibilitatea sa fie echipament de mult mai multa vreme”, a declarat Tilvar pentru Antena 3.

Intrebat cine l-a informat initial pe Klaus Iohannis ca nu s-au gasit resturi, acesta a raspuns:

„Eu i-am furnizat aceasta informatie, pentru ca la momentul la care am facut prima comunicare pe aceasta speta, toate datele pe care le-am avut puse la dispozitie de catre colegii mei din cadrul Ministerului Apararii Nationale duceau la aceasta concluzie.

Informarea mea (catre presedinte) s-a bazat pe ce am avut la dispozitie si pe concluziile care mi-au fost prezentate de catre cei care au atributii in MApN. Informarea mea a fost facuta cu buna credinta. Nu aveam nimic de castigat sa ofer o informatie falsa presedintelui”, a mai spus Angel Tilvar.

El a adaugat ca l-a informat pe Klaus Iohannis marti seara si ca nu se teme ca va fi dat afara.

„Eu am oferit toate detaliile pe care le-am avut la acel moment si domnia sa mi-a spus sa fac tot ce este legal, corect si eficient ca lucrurile sa fie intelese bine din punct de vedere al situatiei aparute. (…) Nu-mi este teama (sa piarda functia de ministru – n.r.), pentru ca pozitia nu e ocupata prin concurs, iar cei care m-au numit au si dreptul sa ma revoce”, a mai sustinut Tilvar.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: