news

George Stanca a murit. De ce boala suferea publicistul

Poetul si publicistul George Stanca a murit la varsta de 71 de ani, informatie confirmata de familie. In ultimele luni, ziaristul s-a simtit rau.

George Stanca a murit astazi, in jurul orei 15.00, in urma unui stop cardio-respirator. El era internat la Spitalul „Sfanta Maria“.

George Stanca s-a nascut pe 7 mai 1947 in Buftea si a absolvit Insititutul de Constructii din Bucuresti. A lucrat ca inginer de executie, in investitii si proiectare si a fost redactor la revista „Flacara“ si a colaborat cu „Romania literara“, „Scinteia tineretului“. Debuteaza in „Luceafarul“ (1978) cu poezii semnate G.G. Craciun, iar debutul editorial a fost cu volumul de versuri „Tandrete maxima“ (1981), urmat de „Poeme pricinoase“ (1983) si „Excursie cu liftul“ (1988).

George Stanca este si singurul roman care a fost condamnat, in 2013, la un an de inchisoare cu suspendare, fiind declarat vinovat pentru faptul ca a plagiat o traducere a cartii „Jurnalul“ lui Lev Tolstoi si a semnat cu pseudonim.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Florin Citu stie ceva: „Ciolacu, daca nu te tine sefu’ de mana, esti praf”. Premierul PSD a dat vina pe fosta guvernare pentru datoria publica uriasa a Romaniei

Premierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a sustinut, miercuri, intr-o conferinta de presa la Buzau, ca…

2 ore ago

Ploile nu se opresc in Brazilia. Numarul deceselor a ajuns la 100. 417 dintre cele 497 de orase din statul Rio Grande do Sul au fost afectate

Numarul mortilor in urma inundatiilor din Rio Grande do Sul a urcat in ultimele zile…

3 ore ago

AstraZeneca retrage de pe piata vaccinul anti-Covid

AstraZeneca a initiat retragerea la nivel mondial a vaccinului sau COVID-19 din cauza „unui surplus…

3 ore ago

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

4 ore ago

„Zoo-diplomatie”. Moscova ii trimite pitoni si papagali lui Kim Jong Un

Rusia urmeaza sa trimita Coreei de Nord vulturi, pitoni, papagali si lilieci, intr-o potentiala forma…

2 ore ago