Georgian Enache, mincinosul din 10 august 2018, anunta acum: „Dubele sunt pentru protectia protestatarilor”

news

Peste doua mii de oameni se afla, dupa ora 18.00, in Piata Victoriei din Bucuresti. Jandarmeria l-a trimis sa ofere detalii despre actiunile fortelor de ordine tot pe Georgian Enache, cel care in urma cu un an anunta la Antena 3 ca protestatarii „au folosit inclusiv pungi si cu excremente, cu urina, care au fost aruncate catre fortele de ordine. Au fost aruncate, de asemenea, si pietre”.

UPDATE Peste 5.000 de oameni sunt in Piata Victoriei la ora 19.00

Oamenii poarta pancarte cu diverse mesaje si steaguri, cer demisia Guvernului, au fluiere si vuvuzele. PSD si Jandarmeria sunt tinta altor scandari ale protestatarilor.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Georgian Enache, a explicat ca prezenta autospecialelor parcate in zona este justificata de numarul mare de participanti anuntati si ca rolul lor este sa protejeze manifestantii. El a adaugat ca nu au fost aduse masini cu tunuri cu apa. Precizarile au fost facute in contextul in care in mediul online au fost difuzate astfel de informatii.

„Demisia Teodorovici, Daea”, „Fara penali in functii publice”, „Coruptia ucide”, „Romania nu e a voastra! Plecati la capsuni sau la puscarie” – sunt mesajele afisate in piata.

Au fost aprinse candele in memoria fetelor disparute la Caracal, dar si a celor care au murit la Colectiv.

Reprezentanti ai Politiei Locale impart oamenilor sticle cu apa.

Manifestantii au inceput sa se adune in Piata Victoriei de la orele pranzului.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Georgian Enache, a anuntat sambata ca in Piata Victoriei au fost instalate dispozitivele de protectie, in mod gradual, urmand sa intre si efective de jandarmi, patrule de dialog. Acesta a facut un apel ca participantii la miting sa nu poarte asupra lor bagaje voluminoase. Georgian Enache a reiterat disponibilitatea Jandarmeriei pentru „o comunicare deschisa si transparenta cu participantii si cu organizatorii”.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, manifestatia este organizata de Tomescu Tommy Joul in calitate de reprezentant al Grupului de Actiune Civica Diaspora pentru Romania. Cererea a fost aprobata pentru aproximativ 250.000 de persoane.

Jandarmeria Capitalei sustine ca organizatorii au comunicat faptul ca protestul din Piata Victoriei incepe la ora 14,00 si se desfasoara pana la ora 22,15.

Pe paginile de socializare au fost create mai multe evenimente dedicate protestului, inclusiv o adunare publica la sediul Ministerului Afacerilor Interne din Piata Revolutiei. Vor avea loc si marsuri pe arterele din centrul Capitalei.

Mai mult despre:

Comentarii: