externe

Germania a arestat 11 membri ai unei bande nigeriene specializate in escrocherii sentimentale. Banda are 30.000 de membri in intreaga lume

Politia germana a anuntat miercuri ca a arestat 11 membri ai unei bande criminale din Nigeria, Black Axe, in timpul unor raiduri la nivel national, potrivit DW.

Banda este renumita la nivel international pentru diferite activitati criminale, cum ar fi traficul de persoane, frauda, prostitutia si traficul de droguri. In Germania s-au concentrat in special pe escrocherii sentimentale la scara larga si pe spalarea banilor.

Raidurile politiei au vizat in total 19 proprietati, inclusiv case si adaposturi pentru refugiati.

Toti cei unsprezece suspecti sunt cetateni nigerieni, dar cei mai multi dintre ei se afla in Germania de multi ani. Ei au varste cuprinse intre 29 si 53 de ani.

Banda criminala Black Axe, care se presupune ca are aproximativ 30.000 de membri in intreaga lume, se spune ca isi „camufleaza” activitatea in acte caritate. Acestia opereaza sub auspiciile Miscarii Neo Black din Africa.

Potrivit politiei, Black Axe are o influenta puternica asupra politicii si administratiei publice nigeriene.

Politia a spus ca schemele de inselaciune folosite de escroci echivaleaza cu o „forma moderna de frauda de tip Romance”.

Escrocii si-au creat profiluri false pe retelele de socializare si pe platformele de intalniri unde au castigat increderea victimelor si le-au promis casatorie dupa ce au cerut bani. Escrocii au transferat banii catre Black Axe „prin agenti financiari”, au spus autoritatile.

Numai in regiunea germana Bavaria, in 2023, au existat 450 de astfel de escrocherii, iar victimele au pierdut aproximativ 5,3 milioane de euro.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Lumina Sfanta este adusa de la Ierusalim si va fi trimisa eparhiilor din tara. La ora 19.00, aceasta va fi primita si la Catedrala Patriarhala

Sfanta Lumina va fi adusa de la Ierusalim, astazi, de Superiorul Asezamintelor Patriarhiei Romane la…

O oră ago

Premiera in fotbalul profesionist german: o echipa din Bundesliga va avea o femeie antrenor

Clubul bavarez de fotbal Ingolstadt a numit prima femeie antrenor din Germania in fotbalul profesionist…

3 ore ago

Cum va fi vremea de Paste? Vreme calda, dar cer inorat si ploi izolate

In zilele care vor urma, in anumite regiuni ale tarii, mai ales in prima zi…

5 ore ago

Un roman, snopit in bataie de trecatori pe o strada din Dublin, dupa ce a incercat sa rapeasca un bebelus dintr-un carucior

Scene socante in Dublin, acolo unde un roman a fost batut crunt pe o strada.…

O oră ago

Filipine: Ruinele unui oras vechi de trei secole au iesit la iveala dupa ce nivelul apei dintr-un lac de acumulare a scazut din cauza secetei

Dupa o perioada prelungita de caldura intensa si ploi putine, nivelul apei dintr-un lac de…

O oră ago

Cercetatorii au dezvoltat in laborator bacterii care mananca plastic

Poliuretanul este folosit in orice, de la huse de telefon la dresuri, dar este dificil…

2 ore ago