Categories: news

Germania propune 6.500 de euro amenda pentru FIECARE refugiat REFUZAT de tarile UE

Germania cere o contributie comuna la securizarea granitelor Schengen, dar si plata de compensatii financiare de catre tarile care refuza cotele de imigranti, arata agentia Agerpres.

Uniunea Europeana incearca sa gaseasca o solutie pentru sutele de mii de refugiati ajunsi pe continent. In acest context, maine va avea loc reuniunea Consiliului European, la care cancelarul german Angela Merkel va propune o reforma a zonei Schengen astfel incat toate statele membre ale acestui spatiu sa contribuie la securizarea frontierei externe. La intalnirea de azi a ministrilor de interne din blocul comunitar, care are loc la Bruxelles, cancelarul sustine propunerea ca tarile care nu accepta sa primeasca imigranti in baza unor cote obligatorii sa plateasca 6.500 de euro pentru fiecare imigrant refuzat, transmite agentia EFE.

Conform unor surse guvernamentale de la Berlin, solicitarea privind contributia comuna la securizarea frontierei externe a spatiului Schengen va fi punctul cheie pe care sefa guvernului de la Berlin il va sustine la summitul european extraordinar dedicat crizei refugiatilor. Fara o consolidare a securitatii frontierei externe, zona Schengen este in pericol, au indicat sursele citate.

Daca in prezent monitorizarea si protejarea frontierei externe a spatiului Schengen revin exclusiv tarilor ce detin respectiva frontiera, executivul german apreciaza ca in contextul actualului val migrator masiv venit dinspre tarile Africii, Asiei si Orientului Mijlociu formula actuala nu mai este functionala si se impune cooperarea, coordonarea si o mai buna integrare la acest capitol intre statele spatiului Schengen. Prin urmare, Berlinul va sprijini consolidarea Agentiei europene pentru supravegherea frontierelor (Frontex).

Cat despre cotele obligatorii de impartire a migrantilor intre statele UE, initiativa sustinuta intens de Germania, sursele citate au mentionat ca aceasta chestiune nu se afla pe agenda summitului european, solutionarea ei revenind Consiliului JAI.

Conform acelorasi surse, ministrii de interne vor discuta posibilitatea ca statele membre care ‘temporar nu sunt in masura’ sa primeasca refugiati sa suporte costurile intretinerii acestora in alte state din blocul comunitar. Potrivit presei germane, ar fi vorba despre o plata unica de 6.500 de euro pentru fiecare refugiat din cota impusa, masura pe care guvernul german nu o considera ca fiind o penalizare, scrie Agerpres.

Romania poate primi 1.785 de refugiati, a anuntat presedintele Klaus Iohannis, care respinge vehement cotele obligatorii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Gabriela Jianu

Share
Published by
Gabriela Jianu

Recent Posts

Un turist turc, impuscat mortal la Ierusalim dupa ce a injunghiat un politist israelian

Un ofiter de politie a fost ranit moderat intr-un atac cu arma alba in Orasul…

36 de minute ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

2 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

11 minute ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

O oră ago