Germania sanctioneaza actiunile lui Dragnea si ale acolitilor sai: „Reforma justitiei nu trebuie facuta in interes personal”

politica

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a adeclarat intr-un interviu pentru Digi24 ca „reforma justitiei nu trebuie facuta in interes personal, iar decidentii ar trebui sa caute acele solutii care sa asigure un echilibru pentru ca discutiile interne au dus la o polarizare a societatii”.

Ambasadorul a subliniat ca Romania a avut o evolutie extraordinara privind democratia si lupta anticoruptie si trebuie sa se intoarca la directia pozitiva pe care a avut-o in ultimii 10 ani pentru a juca rolul european de mediator in regiune.

”Noi, Germania, si cred ca e valabil si pentru alte tari partenere, nu am vazut niciodata acest proces de reforme in termeni de alb si negru. Nu sunt de o parte unii care au dreptate si de cealalata altii care nu au. De asemenea, intelegem exact ca lupta impotriva coruptiei nu este doar lupta impotriva coruptiei, e si lupta impotriva cauzelor acesteia. Este vorba de buna guvernare, multe chestiuni legate de aceasta. (…) Dar ma intorc la ce am spus mai devreme, trebuie sa se faca cu scopul de a schimba sistemul in interesul tarii si nu al unui partid, al unor interese personale sau altele”, a declarat ambasadorul, intr-un interviu pentru Digi24.

Diplomatul spune ca a purtat multe discutii cu partenerii romani. ”Am privit intotdeauna oportunitatile pentru Romania si noi, partenerii europeni. Si ceea ce am observat, si am regretat intr-o oarecare masura, este ca discutiile interne despre chestiuni ca reforma justitiei si altele au inceput sa polarizeze societatea, sfera politica si societatea”, a comentat Cord Meier-Klodt.

Referindu-se la ”discutiile aprinse” din societatea romaneasca, el a vorbit despre nevoia de echilibru si de identificarea unor solutii pragmatice, atragand atentia asupra faptului ca ultimele evolutii au pus sub semnul intrebarii progresele pe care le-a facut Romania in ultimii ani.

”Intotdeauna am subliniat, ca si altii, ca pe planul reformei justitiei, a intaririi democratiei, a luptei impotriva coruptiei Romania a avut in ultimii 10 ani o evolutie extraordinara. Multi mi-au spus – nu am fost aici sa vad personal – ca nu ati recunoaste Romania, asa cum era acum cativa ani. Si mi-a placut foarte mult expresia pe care vicepresedintele Comisiei Europene, Timmermans a spus-o aici, a spus: daca participi la un maraton, si ati ajuns aproape de final – acestea sunt deja cuvintele mele -, nu te opri la ultima curba. Sau si mai rau, nu fugi inapoi. Nu este in interesul tau. Continua.

Toti partenerii nostri internationali au avut multa incredere cand au vazut aceste rezultate. Si e adevarat, anul trecut, in lumina ultimelor evolutii, au aparut mai multe intrebari, deci as incuraja foarte mult partenerii nostri sa continue sau sa se intoarca la directia pozitiva pe care a avut-o in anii trecuti. Si sa puna acest lucru in beneficiul rolului pe care Romania trebuie sa il joace si vrea sa il joace atat in Europa, cat si ca mediator in chestiuni de stabilitate in regiune” , a mai afirmat oficialul german.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: