externe

Germania trimite in Ucraina temutele blindate Panzerhaubitze 2000. Acestea pot trage obuze la 40 de kilometri distanta – Video

Publicatia germana Welt a anuntat marti ca guvernul german doreste sa livreze Ucrainei sapte Panzerhaubitze 2000 (obuziere autopropulsate). Se pare ca decizia Cancelariei si a Ministerului Apararii a fost luata impotriva sfatului unor ofiteri militari de frunte din Bundeswehr.

Potrivit informatiilor WELT, guvernul german a decis sa livreze Ucrainei obuziere 2000 din stocurile Bundeswehr. Astfel, urmeaza sa fie livrate sapte sisteme de tunuri de artilerie blindate. Anterior, Olanda a promis Kievului livrarea a cinci obuziere. Pregatirea armatei ucrainene cu privire la sistemul de armament va avea loc in Germania.

Potrivit informatiilor WELT, decizia politica a Cancelariei si a Ministerului Apararii a fost luata impotriva sfatului unor militari de frunte din Bundeswehr. Acestia au subliniat ca, in prezent, doar aproximativ 40 din cele 119 obuziere autopropulsate 2000 aflate in inventarul Bundeswehr sunt operationale si sunt indispensabile pentru nevoile proprii.

Utilitatea armelor, care au un sistem digital complex de control al focului, pentru Ucraina este, de asemenea, pusa la indoiala.  Obuzierele autopropulsate 2000 sunt piese de artilerie grea care pot trage la 40 de kilometri distanta.

Guvernul german a decis sa livreze arme in zona de razboi la doua zile dupa atacul rusesc asupra Ucrainei. Initial, guvernul german a anuntat care sunt armele pe care le furnizeaza, dar de ceva timp nu mai face acest lucru. Membrii Bundestagului pot obtine acum informatii in acest sens doar de la Serviciul Secret de Protectie.

Potrivit informatiilor din cercurile guvernamentale ucrainene, pana la 21 aprilie au sosit in Ucraina 2.500 de rachete antiaeriene, 900 de obuziere antitanc cu 3.000 de cartuse, 100 de mitraliere si 15 sisteme de distrugere a bunkerelor cu 50 de rachete. In plus, au sosit 100.000 de grenade de mana, 2.000 de mine, aproximativ 5.300 de incarcaturi explozive si peste 16 milioane de cartuse de diferite calibre pentru arme de calibru mic, de la pusti de asalt la mitraliere grele.

Saptamana trecuta, guvernul german a aprobat pentru prima data exportul de arme grele direct din Germania: 50 de tancuri antiaeriene Ghepard.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

59 de minute ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

2 ore ago

Lovitura pentru Beijing. SUA au devenit cel mai mare partener comercial al Germaniei, in locul Chinei

Dupa ani in care China a fost principalul partener comercial al Germaniei, SUA pare ca…

50 de minute ago

Serviciile de informatii ale armatei anunta ca dronele Magura V5 au provocat pierderi grele flotei Federatiei Ruse. Pagube de peste 500 de milioane de dolari

Dronele navale ucrainene Magura V5, fabricate in Ucraina, au cauzat pagube Flotei Rusiei de la…

52 de minute ago

Mircea Geoana, atac direct la Ciolacu: „Atunci cand liderii de azi ai tarii se exprima in limba romana, ai senzatia ca iti vorbeste corigentul clasei”

Mircea Geoana, potential candidat la presedintie, sustine ca Romania este condusa de o generatie politica…

3 ore ago