Grindeanu a plecat de la Palatul Cotroceni. Ce urmeaza de acum incolo

politica

Sorin Grindeanu, propunerea PSD pentru postul de premier, a fost prezent timp de 50 de minute la Palatul Cotroceni pentru discutii cu presedintele Iohannis.

Intalnirea a avut loc la ora 12.00, Grindeanu parasind Cotroceniul in jurul ore 12.50.

Este de asteptat ca presedintele sa anunte ce decizia va lua. Il va accepta pe Grindeanu, moment dupa care se va trece la formarea noului guvern, sau il va respinge, gest care i-ar putea aduce suspendarea din functie din partea PSD-ALDE.

Dragnea si Tariceanu au amenintat ca daca si aceasta nominalizare va fi respinsa, Klaus Iohannis va fi suspendat din functie.

”Apreciez foarte clar si fara niciun fel de echivoc ca un al doilea raspuns (negativ – n.r.) ar fi un gest suicidal al presedintelui. Atunci, singura solutie care ne ramane la indemana, este, sigur, declansarea procedurii de suspendare. Nu vreau sa ajunge in aceasta situatie, vreau sa fiu foarte clar. Incalcarea Constitutiei nu poate fi tolerata, atitudinea de dispret fata de votul cetatenilor nu poate fi tolerata asa incat la un moment dat trebuie intreprins ceva. Sper sa n-ajungem in aceasta situatie”, a afirmat, miercuri, Calin Popescu Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: