politica

Grindeanu, despre cazul Ciolacu: „Salut promptitudinea Politiei Romane”. Ciolacu a spus ca e „politie politica”

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, duminica, intrebat cum vede amendarea liderului partidului dupa imaginile cu acesta la restaurantul unei pensiuni din judetul Buzau, ca „oricine incalca legea plateste, indiferent cum il cheama, ca il cheama Marcel Ciolacu, ca il cheama Sorin Grindeanu trebuie sa plateasca”. El a adaugat ca spera ca Politia Romana sa isi mentina promptitudinea si de acum incolo, pentru ca acum cateva luni s-a vazut lipsa de promptitudine, referindu-se la fotografia cu Orban si alti membri ai Cabinetului la Guvern.

„Cred ca domnul presedinte Marcel Ciolacu a raspuns acum o ora la intrebare printr-o postare si a explicat cat se poate de clar ceea ce s-a intamplat aseara. Din punctul meu de vedere oricine incalca legea plateste, indiferent cum il cheama, ca il cheama Marcel Ciolacu, ca il cheama Sorin Grindeanu trebuie sa plateasca. Salut promptitudinea Politiei Romane in iesi, nu doar prin actiuni, ceea ce e foarte bine ca au facut, ci si printr-o declaratie de presa.

E o promptitudine pe care sper sa si-o mentina pentru orice caz de acum incolo, pentru ca nu am vazut aceeasi promptitudine acum cateva luni. Dar oricine nu respecta legea, trebuie sa plateasca. Daca e persoana publica, din punctul meu de vedere, cu atat mai mult trebuie sa vina si cu scuze in fata romanilor”, a afirmat Sorin Grindeanu, intr-o conferinta de presa la sediul PSD, citat de news.ro.

Chestionat cum vede lucrurile, in contextul in care PSD cerea demisia premierului Orban, dupa aparitia acelei fotografii de la Guvern, Sorin Grindeanu a raspuns: „Cred ca a clarificat prin postarea dansului situatia de aseara. Din ce am vazut si eu, nu am participat la acea intalnire, e o localitate in scenariul verde. Daca s-a incalcat legea, asta o decid autoritatile, deci daca s-a incalcat legea, cine o incalca trebuie sa plateasca”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminica ca va plati amenda cu care a fost sanctionat dupa ce a participat la o masa la un restaurant din Sarata Monteoru fara sa respecte regulile de distantare, insa considera ca premierul Ludovic Orban foloseste Politia „in scopuri politice”.

Imagini cu liderul PSD Marcel Ciolacu, in restaurantul unei pensiuni, nerespectand masurile de distantare sociala au fost difuzate sambata seara de Realitatea Plus, senatorul PSD Lucian Romascanu explicand ulterior ca au fost trei grupuri la trei mese, ca poza e facuta cand s-au asezat toti la masa pentru scurt timp si ca in urma apelului la 112 facut de cel care a facut fotografia, a venit si politia, care nu a constatat nereguli.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane Georgian Dragan a anuntat ca toate persoanele care apar in imaginile care il prezinta pe liderul PSD Marcel Ciolacu la restaurantul unei pensiuni din Buzau au fost identificate si au fost aplicate amenzi in valoare totala de 21.000 de lei, din cauza nespectarii normelor in vigoare privind prevenirea infectarii cu virusul SARS-CoV 2, fiind mai mult de 6 persoane la o masa.

Marcel Ciolacu a explicat ca judetul Buzau este in scenariul verde si este permisa operarea restaurantelor in interior. Liderul PSD a mai spus ca va plati amenda, ca nu este obligatorie purtarea mastii in interior si ca era la masa alaturi de familie, iar la un moment dat au venit mai multi colegi la masa. El acuza ca Orban si PNL folosesc Politia Romana in scopuri politice.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

11 minute ago

„Ofiter de informarii sub acoperire”. Londra il expulzeaza pe atasatul militar al ambasadei Rusiei in Marea Britanie

Marea Britanie il va expulza pe atasatul militar al ambasadei Rusiei la Londra, va retrage…

4 minute ago

Popularitatea SUA scade la nivel mondial, sustine un nou studiu. China si Rusia castiga in special in regiunile sarace

Popularitatea Americii ca putere globala scade la nivel mondial, in special in tarile cu majoritate…

56 de minute ago

Teodosie, trimis in judecata de DNA. Alaturi de arhiepiscop va fi in sala de judecata si consilierul acestuia, Ilie Petre

Procurorii DNA Constanta au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a lui IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.…

3 ore ago

Presshub: Fosti judecatori „apolitici”, candidati pe liste de partid

Fosti judecatori „apolitici”, candidati pe liste de partid. Printre acestia se numara fosta presedinta a…

38 de minute ago