Grindeanu incearca sa se justifice dupa Guvernul PSD-ALDE a fost umilit de oamenii de afaceri americani, dar se face mai tare de rusine: „Scrisoarea mi-a fost trimisa mie si Administratiei Trump”

politica

Sorin Grindeanu reactioneaza, dupa umilinta incasata miercuri de guvernul PSD-ALDE, cand premierul a primit o lista de la americani cu prevederi privind respectarea statului de drept.

Intr-o postare pe Facebook, Grindeanu incearca sa justifice lista cu „to do” primita de la americani.

Citeste si: Umilinta pentru Guvernul PSD-ALDE. Grindeanu a primit o lista de la americani cu prevederi privind respectarea statului de drept

”Pentru ca vad ca unii insista ca ieri am primit un to do list de la partenerii din Consiliul de afaceri Americano-Roman, postez, mai jos, primul paragraf din scrisoarea transmisa Presedintelui Trump si mie, alaturi de documentul intitulat Calea spre Prosperitate. NU e to-do-list. Sunt recomandari, pentru administratia americana si pentru guvernul roman, ambele aflate la inceput, in vederea imbunatatirii relatiilor economice si comerciale. Daca nu e clar nici asa, avem traducere la Guvern”, arata Sorin Grindeanu.

O delegatie a companiilor americane a oferit premierului Sorin Grindeanu o foaie de parcurs, scrisa de experti de la Washington, cu prevederi referitoare la statul de drept, transparenta si eficienta, pe care oamenii de afaceri din SUA le considera prioritare pentru dezvoltarea afacerilor intre cele doua parti.

Sorin Grindeanu a avut miercuri o intalnire cu o delegatie condusa de Eric Stewart, presedintele Consiliului de Afaceri Americano-Roman (AMRO). Desi a abordat un limbaj diplomatic, Stewart i-a pus foarte clar in vedere premierului sa respecte prevederile din lista pentru ca firmele din SUA sa continue sa investeasca in Romania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: