Guvernul lui Nehammer continua sa umileasca Romania: europarlamentarul Eugen Tomac, controlat „la sange” pe aeroport de politia austriaca, desi suntem oficial in Schengen

politica

Eugen Tomac, investigatie, Comisia Europeana, sanctiuni, banci, Rusia, profituri

Guvernul austriac, marele inamic al Romaniei in UE, nu dovedeste niciun respect fata de legile pe care si-a asumat sa le aplice. Desi suntem in mod oficial in Schengen, de o saptamana, iar controalele in aeroporturi au fost teoretic desfiintate, politia austriaca face in continuare abuzuri.

A simtit-o pe pielea lui chiar astazi europarlamentarul roman Eugen Tomac, care si-a manifestat indignarea fata de tratamentul la care a fost supus, intr-o postare pe pagina oficiala de Facebook.

„Scandalos, este pur si simplu scandalos si revoltator. Am aterizat acum la Viena si, cum am coborat din avion, am fost supus in mod abuziv si discriminatoriu unui proces de verificare de catre politia lui Karner, in conditiile in care suntem oficial de o saptamana in Schengen.

Daca Guvernul Nehammer nu inceteaza aceasta forma de discriminare imediat, voi cere viitoarei Comisiei Europene, daca va dori votul meu, sa actioneze la CJUE acest abuz de putere”, ameninta Tomac.

Europarlamentarul PMP reaminteste ca „Romania a pierdut din 8 decembrie 2022 pana in prezent, cand Austria a votat pentru intrarea in Schengen a Croatiei si impotriva intrarii Romaniei, peste 10 miliarde de Euro, pentru ca economia noastra nu beneficiaza de piata Unica Europeana.

Ursula von der Leyen trebuie sa apere acum Tratatul si sa opreasca imediat aceasta forma de discriminare absurda!” se incheie postarea europarlamentarului roman.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: