Categories: newspolitica

Guvernul PSD-ALDE este criticat de la Bruxelles: „E o mare greseala! Nu asa se pregateste presedintia Consiliului UE”

Europarlamentarul Siegfried Muresan critica decizia Guvernului PSD-ALDE  de a organiza, cat Romania va detine presedintia Consiliului UE, toate reuniunile la Bucuresti.

Vicepresedinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, eurodeputatul roman atrage atentia ca decizia luata de premierul Tudose este o mare greseala si povesteste cum s-au desfasurat, in alte tari, reuniunile de ministri.

Mai mult, Muresan face o schema a oraselor in care ar putea fi organizate aceste reuniuni pentru ca, explica europarlamentarul PPE, este o oportunitate de a arata Romania unei Europe intregi.

Iata postarea integrala:

„Guvernul Romaniei a decis ieri ca, pe durata presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, sa organizeze toate reuniunile de ministri ce trebuie organizate in tara noastra intr-un singur loc: la Bucuresti, in Palatul Parlamentului.

Este o mare greseala!

Este o mare greseala, deoarece presedintia Consiliului UE este o mare oportunitate pentru a arata Europei intreaga noastra tara, nu doar Palatul Parlamentului. Reuniunile trebuie organizate in mai multe orase ale tarii.
–Guvernul ne va spune ca este mai simplu si mai ieftin sa organizeze totul in Palatul Parlamentului.

–Eu spun ca presedintia romana a Consiliului nu este doar o serie de reuniuni care trebuie organizate pentru a scapa de ele, ci este o oportunitate de a ne prezenta tara Europei.

–Eu spun ca eventualele costuri suplimentare ale organizarii reuniunilor in provincie sunt bani bine investiti si se vor intoarce inzecit in economia acelor orase: la o reuniune vin 28 de ministri, fiecare cu cativa consilieri, personal al ambasadelor, al Comisiei Europene, al Consiliului si sute de jurnalisti. Acestia vor deveni ambasadori ai oraselor pe care le vad si vor atrage dupa ei alti turisti. Bucurestiul il cunoaste deja toata lumea.

–Guvernul ne va spune ca spre orasele din provincie nu exista suficiente legaturi aeriene.

Eu spun ca orice aeroport care are un zbor spre Viena sau Munchen este suficient. De acolo se ajunge rapid si direct in orice colt al Europei. Ministrii UE nu au nevoie de atata lux cat crede PSD-ul.

Eu am participat la reuniuni ale ministrilor de finante la Wroclaw (Polonia), Nicosia (Cipru) sau Vilnius (Lituania). Niciunul din aceste orase nu avea mai multe legaturi decat Cluj, Timisoara sau Iasi, iar ministrii au fost toti prezenti.

Iata un program inteligent al acestor reuniuni:

–Timisoara, reuniunea ministrilor de finante si ai guvernatorilor bancilor nationale
–Cluj, reuniunea ministrilor competitivitatii si telecomunicatiilor
–Constanta, reuniunea ministrilor apararii
–Brasov, reuniunea ministrilor mediului. La Brasov s-a organizat in trecut cu succes o reuniune a tuturor ministrilor apararii din NATO.
–Iasi, reuniunea ministrilor afacerilor externe
–Sibiu, reuniunea ministrilor de justitie
–Timisoara, reuniunea ministrilor de educatie
–Cluj, reuniunea ministrilor agriculturii
–Constanta, reuniunea ministrilor de transport si energie
–Iasi, reuniunea ministrilor muncii
–Brasov, reuniunea ministrilor industriei

Asa se pune Romania pe harta Europei!
Asa se aduce Europa aproape de romani!”.

Romania va detine Presedintia Consiliului UE in perioada ianuarie-iunie 2019, mandatul fiind devansat cu sase luni din cauza iesirii Marii Britanii din UE. Ministri urmeaza sa prezinte in sedinta de guvern de joi, 27 iulie, listele complete cu persoanele desemnate sa faca parte din grupurile de lucru ministeriale de pregatire a mandatului Romaniei la Presedintia Consiliului UE.

Premierul Mihai Tudose le-a cerut membrilor cabinetului sau sa se mobilizeze cat mai repede si sa pregateasca din timp toate detaliile de organizare, logistica si resurse umane pentru momentul cand Romania va prelua aceasta functie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

24 de minute ago

AstraZeneca recunoaste pentru prima data oficial ca vaccinul sau Covid poate provoca efecte secundare rare

AstraZeneca a recunoscut pentru prima data in documente judiciare ca vaccinul sau Covid poate provoca…

39 de minute ago

Basescu anunta ca „nu ma duc la vot” daca ar trebui sa aleaga intre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Mircea Geoana: „Niciunul dintre ei”

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, chestionat pe cine dintre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si…

17 minute ago

Aeroportul din Dubai, cel mai aglomerat din lume, se va muta intr-o locatie mai mare, in cadrul unui proiect care va costa aproape 35 de miliarde de dolari

Aeroportul international din Dubai, cel mai aglomerat din lume in ceea ce priveste calatoriile internationale,…

9 minute ago

Un sofer incepator a intrat cu masina intr-un garaj din Chiajna, declansand un incendiu de proportii

Trei masini au fost cuprinse de flacari violente noaptea trecuta, in Ilfov. S-a intamplat dupa…

54 de minute ago

Emmanuel Macron, tot mai indraznet in fata amenintarii Rusiei: „Armele nucleare ar trebui sa faca parte din dezbaterea privind apararea UE”

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca este deschis sa discute despre utilizarea armelor nucleare…

O oră ago