externe

Hamas a publicat o inregistrare video cu un ostatic israelian, pentru a dovedi ca acesta este in viata

Hamas a publicat miercuri o inregistrare video cu ostaticul israeliano-american Hersh Goldberg-Polin, prima dovada ca acesta a supravietuit dupa ce a fost grav ranit in timpul capturarii sale pe 7 octombrie.

Goldberg-Polin, pe atunci in varsta de 23 de ani, a fost rapit de la festivalul de muzica Nova in timpul atacurilor Hamas asupra Israelului, cand peste 1.200 de persoane au murit si peste 200 de persoane au fost luate ostatice.

El este prezentat in inregistrarea video nedatata cu o parte din bratul stang retezat, deasupra mainii.

Un videoclip filmat la 7 octombrie il arata pe Goldberg-Polin fiind luat ostatic cu bratul grav ranit.O relatare directa a unei tinere, care se afla intr-un buncar cu el cand Hamas a atacat, a declarat ca acesta a ajutat la aruncarea grenadelor, inainte ca bratul sa-i fie smuls de la cot in jos.

Cea mai recenta inregistrare video, difuzata de CNN, il arata pe Goldberg-Polin stand pe un scaun si adresandu-se camerei. Gesticuland ocazional cu bratul ranit, el se identifica si isi da data nasterii si numele parintilor.

Tanarul spune ca se afla „aici de aproape 200 de zile”, sugerand ca inregistrarea video a fost filmata cu putin timp inainte de marti, a 200-a zi de razboi.

El critica guvernul israelian al premierului Benjamin Netanyahu, asa cum au facut si alti ostatici israelieni din videoclipurile de propaganda ale Hamas. Tinut prizonier in Gaza timp de sase luni, este aproape sigur ca vorbeste sub constrangere.

El mentioneaza ca ministrii guvernului israelian iau cina de sarbatoare cu familiile lor, o referire aparenta la sarbatoarea evreiasca a Pastelui, care a inceput luni seara si este sarbatorita in mod traditional cu o cina in familie.

Dintre cei 129 de ostatici din 7 octombrie care sunt inca retinuti in Gaza, guvernul israelian crede ca 33 sunt morti.

In urma difuzarii videoclipului, familia Goldberg-Polin a cerut actiuni imediate pentru eliberarea fiului lor si a celorlalti ostatici inca retinuti in Gaza.

Familia Goldberg-Polin a facut apel la partile implicate in negocieri, inclusiv Qatar, Egipt, Statele Unite, Hamas si Israel, sa isi intensifice eforturile si sa ajunga la un acord care sa reuneasca familiile si sa puna capat suferintei lor.

De asemenea, au trimis un mesaj personal fiului lor: „Hersh, ti-am auzit vocea astazi pentru prima data in 201 zile. Daca ne poti auzi, sa stii ca te iubim. Ramai puternic, supravietuieste”.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

36 de minute ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

2 ore ago

Polonia: Pretul gazelor va creste cu peste 50%, anunta cel mai mare furnizor de gaze din tara. Cum incearca guvernul sa atenueze impactul asupra populatiei

Cel mai mare furnizor de gaze naturale din Polonia, PGNiG, a trimis clientilor sai scrisori…

2 ore ago

In ciuda amenintarilor cu deportarea, si mai multi migranti incearca sa ajunga in Marea Britanie

Zeci de migranti in doua barci pneumatice au ajuns sambata pe coasta de sud a…

3 ore ago

Berlinul vrea sa doneze vila lui Goebbels. Daca nu sunt doritori, va fi demolata

Guvernul german vrea sa cedeze o vila detinuta candva de ministrul propagandei lui Adolf Hitler,…

3 ore ago

Micutzu, despre Ciolacu: „Nu stie sa lege cinci cuvinte, pare la baza analfabet. Eu zic ca de asta nu-i vedem pe astia cum scriu” – Video

Actorul Cosmin Nedelcu (Micutzu) are o pozitie acida in legatura cu premierul PSD Marcel Ciolacu.…

5 ore ago