Categories: news

E haos in toata tara. Angajatii CFR au intrat in greva, zeci de trenuri sunt blocate

O parte dintre angajatii feroviari au declansat miercuri dimineata un protest spontan, o serie de trenuri fiind oprite in sapte regionale, mai putin Constanta, a informat CFR SA.

„Compania Nationala de Cai Ferate ‘CFR’ SA informeaza ca o parte dintre angajatii feroviari au declansat un protest spontan incepand cu ora 7:00, actiune care afecteaza graficul de circulatie al trenurilor. Calatorii sunt rugati ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre intarzierile care se inregistreaza in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521”, afirma compania, ciatata de Agerpres.

Printre regionalele pe care trenurile sunt oprite se numara Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Iasi si Galati. In total, peste 130 de trenuri sunt afectate.

Potrivit unui comunicat al companiei, protestul are loc in contextul in care administratia si federatiile sindicatele reprezentative se afla deja in negocieri pentru semnatare noului Contractul Colectiv de Munca 2017 — 2018, negocieri in cadrul carora conducerea CFR SA a anuntat ca in bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusa o cresterea a fondului de salarii cu 22,5%, crestere care se va regasi, in urma negocierilor cu partenerii sociali, in salariile angajatilor.

„Mentionam faptul ca administratia a propus partenerilor sociali incheierea unui Acord pana la semnarea CCM pentru perioada 2017/2018 pentru a asigura astfel protectie sociala angajatilor, relatii de munca echitabile, precum si un cadru normal si legal de functionare a companiei dupa expirarea pe 21 martie 2017 a contractului colectiv de munca”, spune CFR SA.

Conform sursei citate, conducerea CFR SA a parcurs toate etapele necesare demararii negocierilor cu federatiile sindicale reprezentative (semnatare ale contractului colectiv) si a respectat termenele legale pentru elaborarea si promovarea bugetului companiei pentru acest an, proiectul fiind deja avizat de Consiliul de Administratie (CA) si aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) si transmis ministerelor pe circuitul de avizare si aprobare, prin emiterea hotararii de guvern.

„Compania Nationala de Cai Ferate ‘CFR’ SA mentine deschis dialogul social si negocierile transparente cu reprezentantii federatiilor sindicale pe marginea definitivarii Contractului Colectiv de Munca (CCM) pentru perioada 2017-2018, astazi fiind programata o noua runda de negocieri incepand cu ora 15:00. De asemenea, compania atrage atentia salariatilor ca aceasta forma de protest incalca procedurile legale, aduce grave prejudicii companiei, prin inregistrarea de pierderi financiare, si afecteaza transportul pasagerilor care si-au procurat deja biletele pentru efectuarea calatoriei, conform graficului de circulatie din Mersul Trenurilor. Compania Nationala de Cai Ferate ‘CFR’ SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment si ii asigura ca se depun toate eforturile astfel incat sa asiguram conditii optime de reluare a circulatiei trenurilor”, se spune in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

5 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

5 ore ago