Ilie Gazea, simbolul declansator. Dragnea il asasineaza pe Gazea a doua oara pentru a-si salva pielea

opinii

Nu este nicio indoiala, este evident pentru orice roman cu neuroni functionali. Campania mediatica declansata de Dragnea cu privire la presupusa tentativa de asasinare nu are alt rol decat gazezeun alt subiect, un subiect pe care PSD il percepe ca pe un pericol mortal la adresa existentei sale.

Moartea lui Ilie Gazea are o simbolistica foarte puternica, reprezentand acum cel mai mare pericol nu numai la adresa regimului abuziv al lui Liviu Dragnea, ci chiar la adresa PSD. De aceea, Dragnea a inventat disperat o tema pe cat de ridicola pe atat de elucubranta pentru a acoperi consecintele in plan politic ale disparitiei acestui om.

Ilie Gazea nu a fost nici tefelist, nici corporatist, nici posesor de iPhone, nici nu „citea Facebook” si probabil ca habar nu avea cine este Soros. Nu facea parte deloc din grupul pe care propaganda PSD l-a desenat in mintea sustinatorilor pentru a identifica mai usor dusmanul. Dimpotriva, Gazea era genul de roman cu care oricare dintre simpatizantii si votantii PSD se poate identifica: un om simplu de la tara, care a muncit din greu toata viata lui, pensionar si pe deasupra si teleormanean.

Chiar daca nu a fost votant PSD, Gazea avea profilul perfect in care se regasesc sute de mii de votanti ai PSD. Si a murit ca urmare a represiunii ordonate de PSD. O astfel de imagine i-a speriat de moarte pe strategii PSD si mai ales pe seful lor.

Imaginile cu Gazea si povestea tragica a disparitiei sale reprezinta declansatorul care ar putea constientiza masa mare a votantilor PSD in privinta adevaratei naturi a regimului Dragnea. Cum ar putea sa sustina aceasta guvernare ca este alaturi de ei cand tocmai cineva exact ca ei, si teleormanean pe deasupra, a ajuns in mormant pentru a ca indraznit sa isi strige nemultumirea?

In imaginile cu casa simpla, saracacioasa, din Targu Magurele in care sotia, fiica si prieteni indoliati vegheaza sicriul lui Ilie Gazea se regasesc sute de mii de votanti ai PSD. Asa ceva este devastator pentru imaginea guvernarii si a Partidului si nu poate fi tolerat.

Solutia gasita de Dragnea pentru a da altceva de lucru televiziunilor a fost sa inventeze acest subiect halucinant, insa cu potential suculent, privind asasinarea sa. Nu este intamplator faptul ca Dragnea si-a facut aparitia la Antena 3, de unde a lansat grenada fumigena cu asasinatul, a doua zi dupa ce postul a inceput sa difuzeze insistent declaratii ale rudelor si celor apropiati lui Ilie Gazea. (Vezi aici).

Acum, Dragnea s-a pozitionat in actor principal al acestui circ de prost gust pentru a le demonstra sacalilor din PSD care se pregatesc sa-i sara la beregata ca inca le este util si ca, iata, este dispus sa se sacrifice pentru binele Partidului. Nebun sau nu, Dragnea constientizeaza totusi ca s-a acoperit de ridicol, insa spaima ca va pierde Puterea a fost decisiva.

Nu este inca clar daca acest scenariu murdar ii va aduce lui Dragnea beneficiile asteptate, insa un lucru este limpede. Ilie Gazea este o victima a Regimului Dragnea, iar in drumul sau spre o alta lume mai primeste si o flegma de ramas-bun din partea aceluiasi Dragnea.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: