Iliescu iese din amortire: Il lauda pe Putin si il vrea pe Ponta sef la PSD in continuare

politica

Dupa mai mult de o luna in care s-a abtinut de la comentarii, Ion Iliescu a facut joi mai multe declaratii in care si-a precizat pozitia fata de situatia din Ucraina si cea din PSD. Astfel, Iliescu il apreciaza pe Putin si il sustine in continuare pe Victor Ponta la presedintia PSD.

Iliescu l-a catalogat pe Putin „un om de actiune si ambitie„, lasand de inteles ca implicarea Rusiei in conflictul din Ucraina este justificata. „Rusii au o anumita datorie istorica„, intrucat primul stat rus a fost „Kievskaya Rus (Rusia Kieveana), a spus fostul presedinte, citat de Mediafax.

„Intr-un fel este si aceasta nostalgie, faptul ca s-a desprins Kievskaya Rus cu Ucraina din Rusia Mare, probabil, ca mentalitate. Era, de pe alta parte, o obligatie ca sa respecte aceste legaturi de fraternitate intre aceste doua popoare care au trait impreuna in marele stat rus, in URSS samd”, a precizat Ion Iliescu.

Iliescu, despre Ponta: Nu are nevoie de succesor la presedintia PSD

Ion Iliescu s-a referit si la situatia din PSD, sustinand ca Victor Ponta trebuie sa ramana in continuare presedinte al partidului.

Nu cred ca e nevoie de succesor. E prea tanar ca sa gandim asa ceva. El inca nu si-a epuizat… e tanar”, a subliniat Iliescu, citat de Agerpres.

Intrebat de jurnalisti daca Ponta ar trebui sa ramana presedintele PSD, fostul sef de stat a intarit: „Personal, asa cred”.

Fostul presedinte Ion Iliescu a participat, joi, la Ambasada Frantei, la ceremonia de acordare a insemnelor de Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: