Categories: externe

Imaginile apocalipsei. Guvernatorul statului Florida i-a cerut presedintelui american sa declare stare de dezastru – Video

Imaginile din Florida, puternica afectata de uraganul Irma, sunt apocaliptice, anunta televiziunile de stiri. Majoritatea soselelor sunt inundate, iar autoritatile le-au cerut americanilor sa nu plece cu masinile la drum.

Intreaga administratie americana este mobilizata pentru a face fata uraganului. Guvernatorul statului Florida i-a cerut presedintelui american sa declare stare de dezastru. Iar vicepresedintele Mike Pence a facut si el apel la americani sa ia foarte in serios mesajele autoritatilor si sa ramana prudenti, chiar si in zonele prin care ochiul uraganului a trecut deja.

Mike Pence, vicepresedintele SUA: „Este important sa amintim ca furtuna continua sa fie foarte periculoasa. Le cerem tuturor celor care ne aud sa respecte avertizarile autoritatilor, fie ca e vorba sa se adaposteasca acolo unde sunt, fie sa plece in zona de nord a statului. Autoritatile locale transmit ca inca exista posibilitatea de a pleca, de a fi evacuati catre un adapost sigur.”

Doi soferi – o politista si un gardian de inchisoare – au murit duminica in statul american Florida din cauza uraganului Irma, relateaza AFP. Autoritatile locale au anuntat ca accidentele mortale in care au fost implicati au fost evident cauzate de uragan. Un alt sofer, pe un camion, si-a pierdut viata sambata, din motive similare, in arhipelagul Florida Keys de la extremitatea peninsulei Florida.

Duminica, 1,8 milioane de locuinte si sedii de firme din sudul statului Florida au ramas fara curent; 1,6 milioane de cladiri erau inca afectate la inceputul dupa-mesei, Florida Power & Light (FPL), cel mai mare furnizor de energie electrica din stat. Refacerea retelelor va dura „saptamani, nu zile”, a anuntat un purtator de cuvant al companiei. Si alti distribuitori de energie si-au avertizat clientii ca este posibil sa se produca intreruperi — Duke, pentru un milion din cei 1,8 milioane de utilizatori, iar Tampa electric pentru o jumatate de milion din 730.000.

Irma a lovit Florida la sfarsitul saptamanii cu vant de 215 km/h si ploi torentiale. Desi meteorologii au retrogradat uraganul de la categoria 4 la 3, el este in continuare foarte periculos, a anuntat National Hurricane Center (NHC, centrul american pentru uragane). La Naples, pe coasta de sud-est a peninsulei, se asteapta inundatii cu niveluri de 3,5 pana la 5 metri, iar localnicilor li se recomanda sa se indeparteze de ape.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu nu mai taie in carne vine: „E evident ca noi am pierdut razboiul cu retailerii”

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat joi invins in "razboiul cu retailerii". El a avut mai…

36 de minute ago

Premiera mondiala: lucratoarele sexuale din Belgia vor avea dreptul la asigurari de sanatate, pensii, concedii si chiar ajutor de somaj

Belgia a devenit prima tara din lume care a aprobat o lege a muncii privind…

52 de minute ago

Germania: Angajatii au lucrat in jur de 1,3 miliarde de ore suplimentare in 2023, majoritatea fiind neplatite

In Germania, numarul orelor suplimentare prestate de angajati ramane astronomic de mare. Anul trecut, se…

7 minute ago