Imigranti MUSULMANI in Germania jefuiesc bisericile crestine pentru a finanta ISIS

news

Opt tineri au aparut in fata instantei la Koln, in Germania, fiind acuzati ca au jefuit biserici si scoli pentru a finanta razboiul purtat de ISIS in Siria.

Din biserici, tinerii musulmani au furat cutiile milei, cruci si alte obiecte de cult, sustin procurorii. Din scoli, in schimb, au furat laptop-uri, bani si un card. Banii obtinuti in urma vanzarii bunurilor i-au folosit pentru a finanta luptatori jihadisti, a declarat procurorul sef Nadja Gudermann, potrivit publicatiilor germane.

Spargerile au avut loc intre 2011 si 2014, iar barbatii ar fi furat bunuri in valoare de 19.000 de euro, distrugand ce le-a picat in mana. Cat din acesti bani au ajuns la luptatori nu se stie, iar informatiile nu fac subiectul procesului.

Capul bandei de talhari este un marocan, sustin procurorii, care a incarcat pe YouTube un videoclip in care ii incurajeaza pe musulmani sa lupta alturi de ISIS. Tanarul are 26 de ani si a facut un stagiu de pregatire militara in Siria.

Trei dintre barbati sunt, de asemenea, acuzati ca au sprijinit o organizatie terorista straina si vor fi judecati intr-un proces separat, de catre o instanta din Dusseldorf.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: