Importanti lideri republicani din Congresul SUA solicita livrarea de rachete cu raza mai lunga de actiune ATACMS in Ucraina

externe

ATACMS, atac, Ucraina, Crimeea

Importanti membri republicani din Congresul SUA i-au cerut presedintelui Joe Biden sa furnizeze Ucrainei rachete cu raza mai lunga de actiune, intr-un gest de sprijin pentru Kiev in randul parlamentarilor americani, in pofida opozitiei mai multor congresmeni conservatori privind livrarea in continuare de ajutor Ucrainei, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Intr-o scrisoare adresata presedintelui Biden, datata 1 noiembrie, importanti republicani din comisiile pentru relatii externe si serviciile armate din Congresul SUA au afirmat ca saluta informatiile conform carora administratia americana a furnizat Ucrainei sisteme de rachete tactice ATACMS, insa au intrebat daca vor fi trimise si alte sisteme cu raza mai lunga de actiune.

„Solicitarea Ucrainei privind capacitatea de a lansa lovituri in adancime ramane urgenta, in special pentru tinte in toata Crimeea”, au scris republicanii Michael McCaul si Mike Rogers din Camera Reprezentantilor si senatorii James Risch si Roger Wicker.

Michael McCaul este presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentantilor, Mike Rogers conduce Comisia pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentantilor, James Risch este principalul lider republican din Comisia pentru Relatii Externe a Senatului SUA, iar Roger Wicker este principalul lider republican din Comisia pentru Servicii Armate a Senatului.

In scrisoarea lor, congresmenii americani au declarat ca Ucraina a solicitat sisteme ATACMS cu raza lunga de actiune si si-a demonstrat capacitatea de a le folosi intr-un mod responsabil, iar Rusia nu si-a intensificat actiunile ca raspuns la utilizarea lor.

„In mod clar, este timpul sa terminati treaba in legatura cu ATACMS”, au scris ei. „Costurile de a nu face acest lucru nu numai ca risca sa provoace un impas pe campul de lupta si prelungirea acestui razboi, insa risca si o instabilitate globala in continuare, pe masura ce adversarii nostri desfasoara operatiuni pe tot globul”, au mai spus ei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: