In Camera Deputatilor se va dezbate azi motiunea simpla depusa de USR si Forta Dreptei impotriva ministrului Finantelor

politica

Marcel Bolos, denuntatori, evazionisti, delatiune, guvernul Ciolacu, masuri economice, ANAF

Plenul Camerei Deputatilor va dezbate, luni, motiunea simpla depusa de USR si Forta Dreptei impotriva ministrului Finantelor, Marcel Bolos, urmand ca votul sa fie dat a doua zi, marti, dupa cum a stabilit Biroul Permanent al Camerei.

Semnatarii motiunii „Marcel Bolos, un ministru care creste taxele cu zambetul pe buze” il acuza pe ministrul Finantelor ca a dovedit „o viziune ingusta, concentrata doar pe jupuirea privatului”.

Potrivit parlamentarilor USR si membri ai Forta Dreptei, cheltuielile au explodat, iar Marcel Bolos nu le va reduce „absolut deloc”, ci „va pune mai adanc mana in buzunarul celor care muncesc si platesc taxe si impozite in Romania”.

„Este incredibil si in acelasi timp infiorator cum poate un singur individ sa indrepte cu asemenea daruire o tara spre prapastie. Marcel, cu masurile sale imprevizibile si actiunile sale deliberate impotriva populatiei, micilor antreprenori si a mediului de afaceri, pare determinat sa scrie un capitol intunecat in istoria economica a Romaniei”, se mai sustine in document.

Conform semnatarilor motiunii, citati de Agerpres, deciziile ministrului Finantelor sunt „lipsite de orice analiza si de intelegerea impactului lor asupra economiei”.

„Cu zambetul pe buze, domnul Marcel ne anunta ca desfiintarea pensiilor speciale este o salbaticie. Este o salbaticie sa fie toti romanii tratati la fel de acest stat care ii imparte in contribuabili si speciali. Este salbaticie, daca platim toti dupa aceleasi reguli, sa primim toti pensie dupa aceleasi reguli. Este salbaticie sa nu mai fie domnul Marcel si papusarii din spatele lui speciali pe munca romanilor. Acel zambet nu reflecta compasiune sau intelegere, ci o batjocura la adresa romanilor. Cert, una cu care domnul Marcel e obisnuit. Cuplul celor doi Marceli, Bolos si Ciolacu, a avut de ales intre bunastarea contribuabililor si bunastarea specialilor. Si au ales. Au ales sa nu taie pensiile speciale. Sa nu taie schemele de afaceri pe banii statului. Sa nu taie contractele banoase ale baronilor locali. Sa nu taie toate privilegiile de care se bucura activul de partid”, mai afirma USR si Forta Dreptei.

Conform initiatorilor motiunii, Marcel Bolos si Marcel Ciolacu „au ales sa taie veniturile contribuabililor cu inca o runda de cresteri de taxe” si „au lovit in micii antreprenori”.

„Domnul Marcel nu a inteles ca, atunci cand ataci intreprinderile mici si mijlocii, ataci baza unei economii. El a optat pentru un castig financiar pe termen scurt in detrimentul stabilitatii si prosperitatii pe termen lung. Aceasta decizie, luata cu zambetul pe buze, va avea un efect in cascada asupra intregii economii, afectand nu doar antreprenorii, ci si fiecare roman care depinde de serviciile si produsele lor”, se arata in document.

O alta categorie afectata este cea a liber profesionistilor, carora li s-a dublat sau chiar triplat taxarea, mentioneaza semnatarii.

„Masurile luate de domnul Marcel sunt o tradare nu numai fata de liberalism, ci si fata de clasa de mijloc. In loc sa sprijine aceste categorii esentiale ale societatii noastre, el a ales sa le puna intr-o pozitie si mai vulnerabila”, se explica in motiune.

Potrivit semnatarilor, Bolos „loveste” si in agricultura si constructii, „prin cresterea taxelor pe munca cu 50% asupra angajatilor din aceste sectoare”.

Initiatorii motiunii critica si impunerea unui impozit pentru firmele care au vanzari mai mari de 50 de milioane de euro.

In opinia acestor partide, limitarea platilor cash este „un cadou facut bancilor”.

„In concluzie, domnul Marcel este un pericol pentru antreprenorii romani, pentru economia Romaniei si pentru Romania. Nu are nicio intentie sa reduca vreo cheltuiala bugetara si vrea sa creasca in continuu taxele. Cu zambetul pe buze si bufnindu-l rasul, ne minte ca vrea sa protejeze populatia si mediul de afaceri. Dar sa-l protejeze de cine? Cand el e principalul agresor al sau. (…) Domnul Marcel nu are nicio legatura cu termenul „liberal” alta decat ca ii uzurpa numele. Liberalismul promoveaza limitarea interventiei statului in economie. Dar domnul Marcel s-a dovedit a fi un tradator al ideilor liberale, lovind cu forta in intreprinderile mici si mijlocii si in antreprenorii tineri. Pentru toate acestea, domnul Marcel trebuie sa plece”, transmit semnatarii motiunii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: