politica

Inca un lider PSD, fost PRM, face propaganda anti-Ucraina: „Pe unii i-a apucat brusc dragostea de vecinii de la est, ii freaca grija de ce fac altii. Sa-si vada de facturi”

Pesedintele CJ Arges, Ion Minzina (PSD), a distribuit pe pagina sa de Facebook un mesaj in care sunt reluate temele de propaganda ale Kremlinului in legatura cu Ucraina. Minzina este si presedinte al PSD Arges.

„Pe unii i-a apucat brusc dragostea de vecinii de la est si ne tarasc intr-un conflict care nu e al nostru”, se sustine in mesajul distribuit de Minzina. In mesaj se mai afirma ca romanii „sa-si vada de facturile din ce in ce mai mari” si sa „nu-i mai frece grija de ce fac altii”.

Citeste si: 7 teme ale propagandei ruse in Romania, cum vor sa ne manipuleze si invrajbeasca. Moscova a pompat miliarde de euro in operatiuni de manipulare a opiniei publice din UE

Ion Minzina a fost ales la conducerea organizatiei PSD Arges pe 17 ianuarie 2020, inlocuindu-l in functia de presedinte pe senatorul Serban Valeca. Anterior a avut si trei mandate de parlamentar: intre 1996 si 2000 a fost senator din partea PRM, iar in legislaturile 2000-2004 si 2004-2008 a fost deputat PRM.

Minzina este un apropiat al Liei Olguta Vasilescu, care a venit special la Pitesti de la Craiova pentru a fi alaturi de acesta cand a fost ales sef al PSD Arges.

Si consilierul judetean PSD Iasi Mircea Manolache a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook un text in care este criticata prezenta vicepresedintelui american Kamala Harris in Romania, in timp ce autoritatile romane sunt catalogate ca „slugi”. Mesajul a circulat in cursul serii pe grupurile interne ale PSD Iasi, dar reprezentantii formatiunii sustin ca textul a fost preluat de o persoana „fara a intelege foarte bine substratul”.

Ulterior, textul a fost sters de pe pagina consilierului PSD Iasi Mircea Manolache, insa a fost preluat de unii membri PSD si promovat pe grupurile interne ale PSD Iasi. Printre cei care au redistribuit postarea s-ar fi numarat inclusiv liderul PSD Iasi, Maricel Popa, potrivit unor capturi de ecran aparute in presa locala.

Purtatorul de cuvant al PSD Iasi, Vlad Ciobanu, a declarat ca textul respectiv nu reprezinta pozitia oficiala a consilierului judetean Mircea Manolache, ci a fost preluat de catre o alta persoana care ii administreaza pagina de Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

3 ore ago

Trei romani, arestati in Franta dupa ce au furat bronz in valoare de 175.000 de euro din zeci de cimitire. Metalul il vindeau apoi in Germania

Trei cetateni romani au fost arestati in Franta, fiind acuzati ca au jefuit zeci de…

50 de minute ago

Polonia intentioneaza sa mineze granita cu Rusia si Belarus, pentru a descuraja o eventuala agresiune din partea acestor tari

Waldemar Skrzypczak, fost comandant al armatei poloneze si fost ministru adjunct al apararii nationale, a…

2 ore ago

Rascoala a ambasadorilor Georgiei contra propriului guvern: „Viraj antioccidental al tarii, contravine intereselor nationale si Constitutiei”

Diplomatii georgieni au emis o declaratie in care afirma ca decizia partidului de guvernamant "Visul…

2 ore ago

Protestatarii anti-Israel au arborat steagul palestinian in locul drapelului american, la Universitatea Harvard – VIDEO

Protestatarii anti-israelieni de la Universitatea Harvard au arborat un steag palestinian intr-un loc rezervat de…

O oră ago

Premierul scotian Humza Yousaf, asteptat sa demisioneze astazi din functie, din cauza esecului de a obtine in continuare sprijin pentru un guvern minoritar

Premierul Scotiei, Humza Yousaf, va demisiona din functia de prim-ministru al Scotiei chiar astazi, potrivit…

2 ore ago