news

Inca un pas spre puscarie. Tariceanu, inculpat oficial pentru luare de mita. DNA il trimite in judecata

Fostul presedinte al Senatului Calin Popescu Tariceanu a fost pus sub inculpare de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita in valoare de 800.000 de dolari.

Procedural, procurorii anticoruptie au ajuns in etapa in care fostul prim-ministru urmeaza sa fie trimis in judecata.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu, la data faptei prim ministru al Guvernului Romaniei, pentru luare de mita.

Anchetatorii noteaza in ordonanta ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta ca Popescu-Tariceanu ar fi pretins si ar fi primit, in mod indirect, in perioada 2007-2008, de la reprezentantii unei companii austriece, foloase materiale in valoare de 800.000 USD, constand in plata unor servicii de consultanta, in schimbul exercitarii atributiilor sale in asa fel incat sa fie adoptate o serie de hotarari favorabile companiei.

Pe 13 ianuarie, Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a transmis procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmarire penala incuviintata de presedintele Klaus Iohannis privind inceperea urmaririi penale a lui Calin Popescu-Tariceanu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

11 minute ago

Pieleanu iese cu un nou sondaj, l-a trantit pe Piedone pe locul 3. Acum o luna, Piedone era pe locul 1 cu 44%

Un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD sustine ca Gabriela Firea a trecut deja pe…

2 ore ago

Guvernul portughez anunta ca nu intentioneaza sa plateasca despagubiri fostelor colonii: „Am mentinut relatii excelente”

Lisabona nu intentioneaza sa plateasca despagubiri pentru sclavia si colonialismul transatlantic, a declarat sambata guvernul…

2 minute ago

Ministerul britanic al Apararii: 450.000 de militari rusi au fost ucisi sau raniti. 3.000 de tancuri, 109 avioane si 23 de nave distruse

Potrivit UK Defence Journal, numarul soldatilor rusi ucisi sau raniti pe front in Ucraina, pana…

2 ore ago

Doi ursi, pusi pe fuga dupa ce au incercat sa atace un campion de karate, in Japonia

O pereche de ursi au ales persoana nepotrivita cu care sa se puna in Japonia,…

O oră ago

Germania: Politia a arestat un cetatean rus care a injunghiat mortal doi ucraineni in Bavaria

Politia germana a arestat, sambata seara, un cetatean rus suspectat de uciderea a doi cetateni…

49 de minute ago