news

Incendiu in Piata Centrala din Buzau, unde se afla chioscul lui Marcel Ciolacu: „Dugheana are o suprafata de circa 30 mp”

Zeci de pompieri intervin, marti dupa-amiaza, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit in Piata Centrala a municipiului Buzau, din primele date reiesind faptul ca nu sunt victime surprinse de flacari.

Conform datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, focul a cuprins constructii de tip panouri sandwich, iar inauntru s-ar afla doua butelii.

„Intre cladirile ce ard si Colegiul ‘Eminescu’ este o distanta de aproximativ 30 de metri, nu mai exista pericol de propagare. Pompierii actioneaza prioritar la limitarea propagarii si localizarea incendiului. (…) Din primele informatii, nu sunt victime surprinse”, arata sursa citata.

La fata locului s-au deplasat sase autospeciale de interventie si peste 25 de pompieri.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, este actionar majoritar la unul dintre cele mai profitabile chioscuri din Romania, amplasat in Piata Centrala din Buzau, scria anul trecut presshub.ro. Marcel Ciolacu a trecut in declaratia de avere ca de la respectiva patiserie a incasat, in 2021, impreuna cu sotia, dividende de peste 130.000 de euro.

In ianuarie 2017, cand a depus prima declaratie de avere din al doilea mandat de deputat, Marcel Ciolacu nu avea nici un leu in banca. Apoi, in acel an, au aparut brusc intr-un cont 100.000 de lei. Chestionat la vremea respectiva de Romania libera cu privire la sursa banilor, actualul presedinte al PSD, pe atunci vicepremier in guvernul Ponta, a explicat ca provin din economii si din afacerea pe care o are in centrul Buzaului.

In actele oficiale, firma Lucia Com 94 SRL apare ca detine o brutarie/patiserie. Iar rezultatele sale financiare au fost bune inca din 2015, cand firma a ramas un plus net de 1.388.700 de lei. Firma, cu 6 angajati atunci, a avut cheltuieli de aproape patru ori mai mici decat veniturile si un profit de aproape 70%.

„Dar nu e o brutarie, este un chiosc”, a raspuns Marcel Ciolacu, in urma cu 5 ani, cand a fost intrebat de jurnalisti cu privire la secretul succesului firmei sale din Piata Buzau.

„Dugheana are o suprafata de circa 30 mp (6 m lungime x 5 m latime) si este impartita in doua incaperi: una in partea din fata, in care se afla o tejghea pe care sunt expuse tot felul de prajituri si prajiturele, covrigi si gogosi, si alta, in partea din spate, in care se afla un cuptor si ustensile de panificatie.

Am intrat si am cumparat doi covrigi si doua gogosi, pentru care am achitat 6,40 lei.

In spatiul cu pricina nu exista nicio masa la care sa se poata servi produsele casei si niciun birou la care sa se realizeze activitati de consultanta. Probabil ca se acorda consultanta in piata de legume si zarzavaturi sau in parculetul din apropiere. Potrivit unor surse buzoiene, bine relationat cu autoritatile locale, el insusi fost prefect, director al unei firme a Primariei Buzau si viceprimar inainte de a fi deputat, Marcel Ciolacu ar fi acordat consultanta comerciantilor din piata, indeosebi celor de etnie rroma sau pripasiti din Basarabia sau din Ucraina.

Nu-mi explic in ce masura a fost apt si autorizat sa acorde consultanta in afaceri si management in conditiile in care nu era licentiat sau expert in economie ori in management, fiind absolvent autodeclarat al Facultatii de Drept a contestatei Universitati Ecologice din Bucuresti”, scria fostul senator PSD Valer Marian pe inpolitics.ro.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

56 de minute ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

O oră ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

O oră ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

O oră ago