Incep procesele pentru cei acuzati de participare la lovitura de stat din Turcia. Ce pedepse cer procurorii pentru sute de oameni

externe

Procurorii din Turcia au cerut, miercuri, inchisoare pe viata pentru 267 de persoane suspectate ca au participat la tentativa de lovitura de stat din Turcia din 2016 si pentru presupuse legaturi cu reteaua FETO condusa de clericul Fethullah Gulen, relateaza agentia Anadolu.

Suspectii sunt acuzati ca s-au implicat activ in puciul din 2016, fiind acuzati de incalcarea ordinii constitutionale din Turcia.

Procurorii au cerut inchisoare pe viata pentru 267 din cei 330 de suspecti adusi in fata instantei si au solicitat eliberarea a 62 de indivizi, din lipsa de probe.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgenta dupa tentativa esuata de lovitura de stat din 15 iulie 2016, in urma careia 250 de persoane au murit si alte 2.200 au fost ranite.

Peste 50.000 de persoane au fost arestate, printre care jurnalisti si angajati din administratia centrala. In plus, peste 150.000 de profesori, functionari publici si militari au fost demisi sau suspendati din functie. Actiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene si organizatii pentru drepturile omului.

Regimul de la Ankara considera ca reteaua clericului musulman Fethullah Gulen, FETO, este responsabila pentru tentativa esuata de lovitura de stat. Presedintele turc a declarat ca Statele Unite il protejeaza pe clericul musulman in varsta de 79 de ani, care locuieste in statul Pennsylvania din anul 1999, si a cerut extradarea de urgenta a acestuia. Fethullah Gulen a respins toate acuzatiile si considera ca Erdogan a impus o dictatura in Turcia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: