news

Infractorul Valcov anunta ca Mugur Isarescu va fi dat afara de la BNR: „Nu este suficient de patriot”

Darius Valcov, consilierul premierului pe economie, a anuntat ca bugetul de stat pentru 2019 s-ar putea sa fie pus in dezbatere publica marti, iar luni urmeaza sa mai aiba loc o discutie in Coalitie. De asemenea, el a sugerat ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, va fi inlocuit.

„Probabil, cand va fi prezentat in detaliu, marti, bugetul se va si vedea de ce au fost atat de multe modificari, pentru ca s-a urmarit foarte atent Programul de Guvernare, dar si nevoile oamenilor. Veti vedea surprize extrem de placute – nu stiu daca ar fi bine sa fac eu acest anunt. Ar fi bine sa il faca prim-ministrul, ministrul Finantelor sau unul dintre cei doi presedinti. Sunt mai multe. Probabil maine va exista ultima discutie si cu Coalitia si cu UDMR, iar marti va fi pus in transparenta. (…) Pe 5 sau 6 februarie va putea incepe si dezbaterea pe marginea acestuia, atunci cand Parlamentul se intoarce”, a afirmat Darius Valcov, intr-o emisiune la Antena 3.

Valcov a sugerat ca Mugur Isarescu va fi inlocuit de la BNR. Intrebat despre posibilitatea ca Mugur Isarescu sa primeasca un nou mandat la conducerea BNR: ”Cred ca este bine ca fiecare sa se gandeasca la ce are de facut, la cariera lui, uneori e bine sa lasam locul si altora. Este parerea mea personala”.

Valcov a atacat dur BNR si bancile, cerand Bancii Centrale sa fie mai ”patriotica”: ”Fibra este patriotica, nu nationalista. Asta cerem BNR. Nu sunt suficient de patrioti. Interesul romanilor trebuie sa fie pe primul loc, nu interesul BNR”.

”Ordonanta 114 a facut o corectie. ROBOR probabil va ajunge in curand unde trebuie sa fie, sub 2%. Am luat in considerare tentativele de presiune ale bancilor, dar nu imi dau seama daca si BNR are o coada bagata, din nestiinta sau rea-vointa. Sa vedem concret. Cand intra mai putin euro in tara, valoarea lui creste. Noi suntem in situatie inversa. Investitiile straine au fost mai mari, au intrat in tara mai multi euro. Au intrat 4,4 miliarde de euro fonduri europene. Iesirile au fost mai putine ca in 2017. Deficitul comercial nu are nicio diferenta in aceste luni fata de altele, media a fost aceeasi. De nicaieri vine. Ce poate Guvernul sa garanteze este ca e o problema de scurta reglata. Anul acesta se va regla”, a mai spus Valcov.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

3 ore ago

Trei romani, arestati in Franta dupa ce au furat bronz in valoare de 175.000 de euro din zeci de cimitire. Metalul il vindeau apoi in Germania

Trei cetateni romani au fost arestati in Franta, fiind acuzati ca au jefuit zeci de…

15 minute ago

Polonia intentioneaza sa mineze granita cu Rusia si Belarus, pentru a descuraja o eventuala agresiune din partea acestor tari

Waldemar Skrzypczak, fost comandant al armatei poloneze si fost ministru adjunct al apararii nationale, a…

59 de minute ago

Rascoala a ambasadorilor Georgiei contra propriului guvern: „Viraj antioccidental al tarii, contravine intereselor nationale si Constitutiei”

Diplomatii georgieni au emis o declaratie in care afirma ca decizia partidului de guvernamant "Visul…

56 de minute ago

Protestatarii anti-Israel au arborat steagul palestinian in locul drapelului american, la Universitatea Harvard – VIDEO

Protestatarii anti-israelieni de la Universitatea Harvard au arborat un steag palestinian intr-un loc rezervat de…

44 de minute ago

Premierul scotian Humza Yousaf, asteptat sa demisioneze astazi din functie, din cauza esecului de a obtine in continuare sprijin pentru un guvern minoritar

Premierul Scotiei, Humza Yousaf, va demisiona din functia de prim-ministru al Scotiei chiar astazi, potrivit…

O oră ago