Ingrijorare. Daca Lubitz pilota un avion NUCLEAR? Ce masuri iau serviciile secrete ACUM

news

Dupa ce pilotul Andrea Lubitz a prabusit intentionat un avion cu 149 de oameni la bord, serviciul de securitate interna al Marii Britanii, MI5, a intrat in alerta in privinta lucratorilor din domeniul nuclear. Ingrijorarile sunt serioase si foarte mari.

„Oricat de multa securitate ai avea, daca cineva este deja inauntru, nimic nu mai este de facut pentru a impiedica un act de sabotaj sau de terorism”, si-a manifestat temerile un responsabil din MI5, citat de Daily Mail.

„Recomandam companiilor sa urmareasca cu atentie comportamentul angajatilor. Cu cat acestia ajung sa detina un mai mare control, cu atat trebuie supravegheati mai indeaproape”, a mai declarat sursa.

Copilotul Andreas Lubitz, care a fost tratat pentru depresie, a fost capabil sa pacaleasca sistemele de securitate,  instalate pe avion dupa atacurile din 9 septembrie 2011 de la New York, si sa distruga avionul.

In documentele Centrului National pentru Protectia Infrastructurii (CNPI), aflat in subordinea directorului MI5, se recomanda ca angajatii din zonele cu risc mare pentru public sa fie supusi unor controale psihologice continue.

Insa un pilot de la British Airways a declarat ca sefii lui nu au fost deloc interesati de problemele mintale ale echipajelor de zbor. „Sunt mai degraba interesati daca am hernie”, a spus acesta pentru Daily Mail.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: