Innebuneste PSD. Procurorul care a salvat Romania de OUG 13, sanse mari de a deveni procuror general

news

Gabriela Scutea, procuror general, pensie, pensii speciale, Iohannnis, decret

Procurorul Gabriela Scutea si-a depus candidatura pentru postul de procuror general al Romaniei. Scutea a fost secretar de stat in Ministerul Justitiei in perioada OUG 13. Potrivit unor surse, ea a facut parte din echipa care l-a convins pe ministrul Justitiei de la acea vreme, Florin Iordache, sa accepte un termen de 10 zile pentru intrarea in vigoare a ordonantei. Astfel, ea a impiedicat intrarea in vigoare imediata a celebrei ordonante.

Scutea este acum procuror la Parchetul Curtii de Apel Brasov. ”Experienta acumulata in cadrul parchetelor, competitivitatea si stilul de lucru interdisciplinar angajate in cadrul activitatii desfasurate in toate institutiile conform CV-ului contureaza un profil apt sa sustina provocarile functiei de varf in ierarhia MP. Ca procurori, consider ca obiectivul nostru este acela de a gasi caile prin care rolul constitutional sa fie mai bine exercitat, de aceea compararea viziunilor cat mai multor colegi procurori despre functionarea institutiei nu poate fi decat benefica”, a aratat Gabriela Scutea in cererea de inscriere, citata de G4Media.

Scutea a fost adjuncta procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, iar intre 2013 si 2016 a fost Inalt Reprezentant al Ministerului Justitiei la Comisia Europeana.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, luni, ca este „foarte important” ca procurorii din functii de conducere sa fie numiti pe post, pentru a incepe o reforma in Ministerul Public.

Intrebat de jurnalisti la intrarea in Ministerul Justitiei cat de important este sa sa inscrie procurorii in procedura de numite la sefia Parchetului Genera, DNA si DIICOT, Predoiu a raspuns: „Este foarte important, stabilitatea sistemului este importanta, este important sa avem procurori-sefi, prim adjuncti, adjuncti, sefi de sectie, adjuncti de sefi de sectie numiti conform procedurii legale, stabil, pe post, care sa poata sa inceapa o reforma in Ministerul Public, sa impulsioneze activitatea procurorilor, cu respectarea tuturor garantiilor, astfel incat sa punctam fata de cetateni, fata de Comisia Europeana, fata de magistrati – in sensul calitatii, in sensul ritmicitatii activitatii, tot ce asteapta societatea de la Ministerul Public”.

El a adaugat ca marti dimineata va fi verificat dosarul fiecarui candidat, pentru a se vedea daca are toate documentele cerute prin procedura, urmand ca lista cu acestia sa fie afisata pana in ora pranzului.

Pe 2 decembrie, Ministerul Justitiei a anuntat ca a declansat procedura de selectie pentru propunerea de numire a procurorilor-sefi ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Potrivit MJ, noua procedura se va desfasura in perioada 2 decembrie – 22 ianuarie 2020.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: